Από τα μέσα Μαίου ξεκίνησε η συγκομιδή του πρώιμου καρπουζιού στην Ηλεία.
Οι ποσότητες που φορτώνονται καθημερινά συνεχώς αυξάνουν. Αρχικά μαζεύονται από το χωράφι με τρακτέρ και στην συνέχεια μεταφορτώνονται σε νταλίκες.
Το παραγόμενο προιόν είναι άριστης ποιότητας.
Ο καιρός βοηθά στην κατανάλωση του καρπουζιού λόγω ζέστης.
Στην Εθνική οδό Πατρών – Πύργου οι μεγάλες νταλίκες που έρχονται να φορτώσουν το προιόν, κύρια για εξαγωγή μέσω του λιμανιύ της Πάτρας, είναι πάρα πολλές και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση στον δρόμο “καρμανιόλα”.
Φέτος οι καλλιεργούμενες με καρπούζι εκτάσεις στην Ηλεία είναι αυξημένες.
φωτο από FB ALEX LM