Με τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε η μεγαλύτερη τουριστική και πολιτιστική δράση του φετινού καλοκαιριού στο Κατάκολο.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γιάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Εργασίας κ Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Περιφερειάρχης κ Απόστολος Κατσιφάρας, οι Βουλευτές κ κ Μάκης Μπαλαούρας, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο δήμαρχος Πύργου κ Γαβρίλης Λιατσής καθώς και στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών, του ΕΟΤ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , της διαΝΕΟσις, των δύο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του νομού μας καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.
Αφιερωμένη στα παιδιά η Δευτέρα
Η βραδιά της Δευτέρας 23 Ιουλίου είναι αφιερωμένη από τους διοργανωτές στα παιδιά αφού από τις 7 το απόγευμα μάγοι, ταχυδακτυλουργοί θα ξεκινήσουν να παρουσιάζουν τα μαγικά τους ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με face painting και παιδικά διαδραστικά παιχνίδια.
Η σχολή χορού της Δήμητρας Μπέρτσου «Shall we dance» θα μας παρουσιάσει ένα μοναδικό χορευτικό πρόγραμμα ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με δωρεάν barbeque για όλους.
Στα περίπτερα του Φεστιβάλ ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, να ενημερωθεί και να δοκιμάσει την πολύ μεγάλη ποικιλία των προϊόντων από όλη την Ελλάδα που διεκδικούν διεθνή αναγνώριση, αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρονται από τους παραγωγούς αλλά και τις επιχειρήσεις του νομού μας και όχι μόνο.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προώθηση των προϊόντων, αλλά και η δυνατότητα να παρουσιάσουν παραγωγοί και επιχειρηματίες ένα ευρύ φάσμα παροχών-προϊόντων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την παραγωγή έως την κατανάλωση.
Στα περίπτερα του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει διάσημα Ελληνικά προϊόντα όπως γραβιέρα, μέλι, καλτούνια από την Κρήτη, προϊόντα παραγωγών από τις περιοχές της Αίγινας, της Καστοριάς, των Τρικάλων, της Καρδίτσας αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, μαζί φυσικά με τοπικά προϊόντα της Ηλείας.