Ακολουθήστε μας:
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Κόροιβος: Ήττα στην Καρδίτσα (υπέκυψε στο β’ μέρος) – Η εικόνα της 14ης μέρας στην Α2 και η συνέχεια

11 Ιανουαρίου 2020
Κόροιβος: Ήττα στην Καρδίτσα (υπέκυψε στο β’ μέρος) – Η εικόνα της 14ης μέρας στην Α2 και η συνέχεια

Για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ Α2 Εθνικής, το Σάββατο (11/1) ο Κόροιβος Αμαλιάδας αγωνίστηκε εκτός έδρας, στο κλειστό Καρδίτσας με την τοπική ομάδα του Α.Σ. Καρδίτσας, όπου και ηττήθηκε με 95-78 σκορ (αν και προηγήθηκε στο πρώτο μέρος και στις αρχές του δευτέρου, αλλά δεν …άντεξε στη συνέχεια στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, έχοντας και πολλές, και σημαντικές, απουσίες).

Μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου, ο οποίος ολοκληρώνεται την προσεχή εβδομάδα (Σάββατο 18/1).

Η ηλειακή ομάδα υπενθυμίζεται, από το προηγούμενο πλέον διάστημα παίζει χωρίς τον Ρονάλντας Ρουτκάουσκας, αφού ο Λιθουανός σέντερ, ο οποίος αποτέλεσε μια από τις μεγάλες μεταγραφές του Κοροίβου το καλοκαίρι όταν οι αρχικοί στόχοι ήταν πολύ υψηλοί, αλλά πλέον στα νέα και πιο “σφιχτά” οικονομικά δεδομένα που είχαν προκύψει (εξαιτίας του γνωστού θέματος της κεντρικής χορηγίας προς τον σύλλογο), ουσιαστικά “θυσιάστηκε” εξ αυτών… Μέχρι και αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί με άλλον παίκτη (επίσης κοινοτικό).

Ενώ για μια ακόμα φορά η ομάδα ήταν χωρίς (και) τον Μάριο Ματαλών, που ναι μεν υπήρχε τυπικά στη 12άδα (που ήταν …11άδα στο ματς αυτό λόγω απουσίας και του Ανδρέα Μπεκρή), αλλά ο έμπειρος γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει τελικά πλήρως τον προηγούμενο τραυματισμό του στον αστράγαλο. Και πλέον ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης του, θα κρίνει κι ο Κόροιβος σε ποιά θέση τελικά θα χρειαστεί να κάνει κάποια προσθήκη (καθώς και το ποιά θα είναι αυτή, αν την κάνει). Κι επίσης ήταν η ηλειακή ομάδα στο ματς αυτό, χωρίς (και) τον Αλέξανδρο Σιγκούνα, που επίσης ναι μεν υπήρχε τυπικά στη 12άδα, αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου! Το ίδιο και ο Τζόναθαν Μάινς!

Ο αγώνας

– Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με αμφίρροπη εξέλιξη, κι αρχικά με 6-6 σκορ έχοντας από δυο τρίποντα η καθεμία στο δρόμο προς το καλάθι, και με αργό ρυθμό στο ίδιο διάστημα, με μετέπειτα διακυμάνσεις, 8-8, 11-10, 16-10, 16-12, ενώ μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο του διαστήματος με 18-12 σκορ, και έπειτα 22-15 με τους γηπεδούχους να έχουν ανεβάσει πλέον ρυθμό. Εκεί πάντως μείωσε ο Κόροιβος σε 22-20 (με πέντε πόντους του Χουχούμη, αντίστοιχα από δυο βολές και τρίπ.), πουήταν και το σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

– Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με 24-22, με τον Κόροιβο να φτάνει και σε ισοπαλία 24-24, και ακολούθως 26-24, με κάποιες άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν στη συνέχεια, πριν το 28-24 και το 28-27 (τρίπ. Τάταρη). Στα 4’45” πριν το τέλος του διαστήματος ο Κόροιβος πέρασε μπροστά με 31-33 (τρίπ. Κάντζου), ενώ ακολούθως έφτασε και σε 33-37 το σκορ. Οι δυο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο με 37-39 ενώ έπειτα ο Κόροιβος με πολλές λύσεις επιθετικά και κυρίως από τα 6.75 μ., ανέβασε και σε +10 διαφορά με 37-47 στο σκορ, ενώ το 39-47 ήταν το σκορ στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου (επιμέρους 17-27) και ταυτόχρονα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο πρώτο μέρος ο Κόροιβος είχε τον Χατζηδάκη με 10 πόντους (2/4 δ., 6/7 β.), τους Χουχούμη (2/5 τρ.) και Χρυσόπουλο (επίσης 2/5 τρ.) με 8 πόντους, και με 7 τον Τάταρη (2/3 δ., 1/2 τρ.), και με συνολικά ομαδικά 5/11 δίποντα, 10/11 βολές και 9/20 τρίποντα, με 17 ριμπ., 16 ασ., και 6 λάθη.

Για την Καρδίτσα, ο Κακλαμάνος είχε 14 πόντους (2/4 δ, 2/5 τρ.) και 7 ο Ερμείδης κι 6 ο Παπαδόπουλος, με συνολικά ομαδικά 10/18 δίποντα, 10/13 βολές και 3/11 τρίποντα, με 16 ριμπ., 8 ασ. και 6 λάθη.

– Από κει και πέρα, το δεύτερο μέρος και το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησαν με τον Κόροιβο να παίρνει ξανά προβάδισμα με +10 σε σκορ 40-50 (τρίπ. Αθανασούλα), ενώ στη συνέχεια πήγε 44-52, 48-52, 49-54, και οι γηπεδούχοι προσπαθώντας να αντιδράσουν μείωσαν και στο καλάθι, με 52-54 αλλά και ισοφάρισαν 56-56 το σκορ λίγο πριν το 26′ του αγώνα. Στη συνέχεια η Καρδίτσα πέρασε και μπροστά με 61-59, (σε ένα επιμέρους 21-9 σκορ, μετά το 40-50), και τελικά με 68-64 σκορ βρήκε τις δυο ομάδες το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (επιμέρους 29-17).

– Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου όλα θα κρίνονταν οριστικά σε αυτό, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, συνεχίζοντας ουσιαστικά τη …φόρα που είχαν πάρει από το αμέσως προηγούμενο διάστημα, και προηγήθηκαν με 71-66 αλλά και 77-69 σε +8 διαφοράς στο 33′ του αγώνα. Ενώ είχαν προβάδισμα και στη συνέχεια με 89-75 σε +14 διαφοράς πλέον στο σκορ (στο 37′). Ο ελλιπής Κόροιβος δεν μπορούσε να αντέξει άλλο, και ήρθε το τελικό 95-78 σκορ (επιμέρους δ’ δεκαλέπτου 27-14)…

Καρδίτσα (Κ. Κομποδιέτας): Χονδρογιάννης 8 (2/5 τρ.), Γράβας 18 (6/9 διπ., 2/2 τρ., 6 ρ.), Μπιλλής 10 (3/5 διπ., 1/3 τρ.), Παππάς 0, Κακλαμάνος 25 (4/9 δ., 4/11 τρ., 5/5 β., 8 ασ.), Σαλάι (1’13”), Παπαδόπουλος 12 (5/6 δ., 7ρ.), Ερμείδης 12 (2/2 δ., 2/4 τρ., 6 ρ., 7 ασ.), Θέος 1, Καλλές 9 (3/5 δ.), Τριανταφύλλου (1’16”), Νάκης (δεν έπ.)

Κόροιβος Αμαλ.(Κ. Κεραμιδάς): Τζόναθαν Μάινς (δεν έπ.), Νίκος Χουχούμης 11 (0/2 δ., 2/7 τρ., 3 ασ.), Ιάσων Δημητρακόπουλος 7 (1/2 τρ.), Μάριος Ματαλών (δεν έπ.), Σάββας Χρυσόπουλος 12 (0/4 δ., 3/11 τρ., 8 ρ., 6 ασ.), Μανώλης Χατζηδάκης 15 (4/10 δ., 7/10 β., 10 ρ.), Αλέξανδρος Σιγκούνας (δεν [επ.), Αλέξης Κάτζος 6 (2/3 τρ.), Γιάννης Αθανασούλας 14 (2/6 δ., 3/7 τρ., 8 ρ., 9 ασ.), Κων/νος Μπουγάς (1’13”), Διονύσης Τάταρης 13 (5/7 δ., 1/4 τρ., 7 ρ.)

– Η Καρδίτσα είχε συνολικά ομαδικά 24/39 δίποντα και 11/28 τρίποντα, με 14/19 βολές και 34 ριμπ., και 22 ασ., με 8 λάθη (και 6 κλεψ.).

– O Κόροιβος είχε συνολικά ομαδικά 13/35 δίποντα και 12/35 τρίποντα, με 16/24 βολές, και 40 ριμπ., και 22 ασ., με 11 λάθη (και 3 κλεψ.).

Τα άλλα ματς της 14ης αγωνιστικής

Αγρίνιο – Ανατόλια  64-66

Διαγόρας Δρ. – Παγκράτι  98-96

Ολυμπιακός Β’ – Ψυχικό  65-71

Ελευθερούπολη – Δάφνη Δ.  89-71

Απόλλων Π. – Τρίτων  79-58

Αμύντας – Χ. Τρικούπης  60-70

Οίακας – Φίλιππος  83-60

Η επόμενη 15η αγωνιστική (τελευταία α’ γύρου)

Σάββατο 18/1 (ώρα 5.00)

Κόροιβος Αμαλιάδας – Οίακας Ναυπλίου

Χαρ. Τρικούπης – Απόλλων Πατρ.

Ανατόλια – Καρδίτσα

Παγκράτι – Αγρίνιο

Δάφνη Δ. – Ολυμπιακός Β’

Τρίτωνας – Ελευθερούπολη

Φίλιππος – Αμύντας (4.00)

Κυριακή 19/1 (5.00)

Ψυχικό – Διαγόρας Δρ.

Η Βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

1. Χαρ. Τρικούπης  28  (14-0)
————————————-

2. Διαγόρας Δρ.  26  (12-2)

3. Απόλλων Π.  24  (10-4)

4. Καρδίτσα  22  (8-6)

5. Ψυχικό  22  (8-6)

—————————————-

6. Ελευθερούπολη  21  (7-7)

7. Δάφνη Δαφνίου  21  (7-7)

8. Κόροιβος Αμαλ.  20  (6-8)

9. Ανατόλια  19  (5-9)

10. Αγρίνιο  19  (5-9)
———————————————

11. Οίαξ Ναυπλίου  19  (5-9)

12. Ολυμπιακός Β’  18  (10-4)

13. Αμύντας  18  (4-10)

14. Τρίτωνας  18  (4-10)
——————————————–

15. Φίλιππος Βέροιας  18  (4-10)

16. Παγκράτι  17  (3-11)

* Ο Ολυμπιακός Β’ έχει ξεκινήσει με μείον έξι (-6) βαθμούς

– ΑΝΟΔΟΣ: Ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας στην BasketLeague. Για άλλη μια θέση γίνονται play off για την άνοδο, που θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 2η μέχρι τη 5η θέση.
Θα διασταυρωθούν αρχικά, ο 2ος με τον 5ο και ο 3ος με τον 4ο, με πλεονέκτημα έδρας των ομάδων που τερμάτισαν υψηλότερα στη βαθμολογία. Οι ομάδες “κουβαλάνε” τις μεταξύ τους νίκες στη κανονική περίοδο και προκρίνεται αυτή που θα φτάσει πρώτη τις 3 νίκες. Από αυτά τα ημιτελικά θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού ανόδου που θα παίξουν ως τις 3 νίκες, όπου και πάλι ισχύουν και οι νίκες της κανονικής περιόδου, καθώς και το πλεονέκτημα έδρας γι’ αυτόν που τερμάτισε στη υψηλότερη θέση.

Έτσι, εάν για παράδειγμα ο 2ος προκριθεί από τα ημιτελικά και αντιμετωπίσει τον 4ο και το μεταξύ τους σκορ είναι 1-1 στις νίκες, θα χρειαστούν δύο ακόμη παιχνίδια για να αναδειχθεί η ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα του 2ου, το δεύτερο στου 4ου και αν το σκορ γίνει 2-2 η σειρά θα επιστρέψει στην έδρα του 2ου.

– ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ: Αυτοί που θα τερματίσουν στις δυο τελευταίες θέσεις 15 και 16 υποβιβάζονται αυτόματα στη Β’ Εθνική. Γιά άλλες δυο θέσεις γίνονται play out παραμονής, που θα πάρουν μέρος οι ομάδες που τερμάτισαν από την 11η μέχρι την 14η θέση.
Θα διασταυρωθούν ο 11ος με τον 14ο και ο 12ος με τον 13ο με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας που τερμάτισε υψηλότερα στην κανονική περίοδο και “κουβαλάνε” τα προηγούμενα αποτελέσματα τους μεταξύ τους, μέσα σε αυτήν. Σε αυτή τη σειρά δεν υπάρχει “τελικός”, καθώς οι ομάδες που θα φτάσουν τις 3 νίκες, αυτόματα θα έχουν κερδίσει την παραμονή τους στην Α2, ενώ οι άλλες δύο θα πάρουν τον δρόμο του υποβιβασμού…

Απαλλαγμένες από κάθε άγχος και έτοιμες για… καλοκαιρινές διακοπές θα είναι οι 5 ομάδες που θα τερματίσουν από την 6η μέχρι και την 10η θέση της κανονικής περιόδου και οι οποίες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στο δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο μειοδότης των τριών τμημάτων του δρόμου Πάτρα-Πύργος κήρυξε πτώχευση και άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους

Επόμενο Άρθρο

Ολυμπιακός Ζαχάρως: Πως ήρθε η νίκη επί του ΑΟ Τσιλιβί για την 15η μέρα

Σχετικά Άρθρα

Κόροιβος: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε στα Γιάννινα με έναν ξένο – Όλη η εικόνα – Βαθμολογία και συνέχεια
Αθλητικά

Κόροιβος: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε στα Γιάννινα με έναν ξένο – Όλη η εικόνα – Βαθμολογία και συνέχεια

3 Φεβρουαρίου 2026
Ποδόσφαιρο: Όλα τα αποτελέσματα των Τοπικών κατηγοριών – Βαθμολογίες και συνέχεια
Αθλητικά

Ποδόσφαιρο: Όλα τα αποτελέσματα των Τοπικών κατηγοριών – Βαθμολογίες και συνέχεια

2 Φεβρουαρίου 2026
Τοπικό Ποδόσφαιρο: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου – Το πρόγραμμα της Κυριακής
Αθλητικά

Α’ Ηλείας: Το πρόγραμμα των αγώνων Πλέι άουτ (παραμονής)

4 Φεβρουαρίου 2026
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Νέα σημαντική εκτός έδρας νίκη ο Πύργος – Η εικόνα, βαθμολογία και η συνέχεια
Αθλητικά

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Νέα σημαντική εκτός έδρας νίκη ο Πύργος – Η εικόνα, βαθμολογία και η συνέχεια

3 Φεβρουαρίου 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

ΑΦΜ και Κλειδάριθμος: Πώς γίνεται η έκδοση – αναλυτικός οδηγός 20 ερωταπαντήσεων
Φορολογικά

ΑΦΜ και Κλειδάριθμος: Πώς γίνεται η έκδοση – αναλυτικός οδηγός 20 ερωταπαντήσεων

4 Φεβρουαρίου 2026
Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Νέα Φιγαλεία – Φασκομηλιά – Καλλιθέα Ολυμπίας
Νέα

Απόκριες 2026: Πότε «πέφτει» Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

4 Φεβρουαρίου 2026
Kαρναβάλι Αμαλιάδας: Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Τοπικά, Πολιτισμός

Kαρναβάλι Αμαλιάδας: Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων

4 Φεβρουαρίου 2026
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

4 Φεβρουαρίου 2026
Επόμενο Άρθρο
Ολυμπιακός Ζαχάρως: Πως ήρθε η νίκη επί του ΑΟ Τσιλιβί για την 15η μέρα

Ολυμπιακός Ζαχάρως: Πως ήρθε η νίκη επί του ΑΟ Τσιλιβί για την 15η μέρα

Πύργος: Με την Ιθάκη του Καβάφη ανακοίνωσε ο Κώστας Διαμαντόπουλος τη τέλος της θητείας του

Πύργος: Με την Ιθάκη του Καβάφη ανακοίνωσε ο Κώστας Διαμαντόπουλος τη τέλος της θητείας του

ΠΑΟ Βάρδας: Πως ήρθε η ήττα στον Βλαχιώτη για την 15η αγωνιστική ημέρα

ΠΑΟ Βάρδας: Πως ήρθε η ήττα στον Βλαχιώτη για την 15η αγωνιστική ημέρα

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος