Συστατικά
- 240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. αλάτι
- 250 ml ηλιέλαιο
- 250 γρ. μέλι
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης
- 250 γρ. βρασμένη και στραγγισμένη κινόα
- 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
- 100 γρ. τσιπς σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και το περνάμε από χοντρή σίτα.
- Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με το μέλι και σιγά – σιγά προσθέτουμε και τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Όταν ενσωματωθούν όλα αυτά, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τη βρώμη, την κινόα, τα κράμπερις και την σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Παίρνουμε κουταλιές μεγάλες από το μείγμα (σε ποσότητα ίση με 2 κ.σ.) και τις ρίχνουμε πάνω σε ταψιά που τα έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Από κάτω θα είναι ψημένα, από πάνω θα έχουν πάρει λίγο χρώμα και μέσα θα είναι λίγο άψητα αλλά έτσι πρέπει να είναι. Βγαίνουν γενικά φουσκωτά.
- Το καταπληκτικό με αυτά τα μπισκότα είναι ότι αφού κρυώσουν, μπαίνουν στην κατάψυξη και μπορούμε να έχουμε ένα υγιεινό σνακ όποτε θέλουμε!
Tip
Μπορούμε να βάλουμε και άλλα υλικά μέσα όπως ξηρούς καρπούς ή σταφίδες…
https://akispetretzikis.com