Ο πανεπιστημιακός καθηγητής της Διεθνούς Πολιτικής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Κοσμήτωρας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και ένας από τους πλέον εξειδικευμένος, όσον αφορά στα εθνικά θέματα, αναμένεται να έρθει,μετά από πρόσκληση της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ν.Ηλείας,να μιλήσει στον Πύργο το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στις 20.30 το βράδυ,με ελευθερη είσοδο για το κοινό.
Η ενδιαφέρουσα ομιλία του θα γίνει στην αίθουσα του θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ με τίτλο “ “Εθνική Στρατηγική μεταξύ δύο αιώνων: Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Κίνδυνοι”.
Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο των Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη, Μερσίλειας Μ. Αναστασιάδου, Διεθνής Πολιτική: ”Θεωρία και Πράξη, Κύπρος, τη υστάτη ώρα’
Ο εκλεκτός ομιλητής, είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία, Πολιτική Επιστήμη, Διεθνείς Σχέσεις και Διεθνές σε ελληνικά και ξένα Παν/μια.
Διδάσκει στις Ανώτατες Σχολές όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Σειρά άρθρων και μελετών του δημοσιευθήκαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ είναι συγγραφέας βιβλίων και μονογραφιών στην ελληνική, αγγλική, καθώς και γερμανική γλώσσα και επιμελητής συλλογικών έργων. Διδάσκει διεθνή πολιτική, διαχείριση κρίσεων, εξωτερική πολιτική και ΜΜΕ και πολιτιστική διπλωματία.
Μέτα την εισήγησή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.