ΟΠΕΚΑ (ΟΓΑ): Ηλεκτρονικά οι βεβαιώσεις για τα οικογενειακά επιδόματα 2017

Η εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ) για τις βεβαιώσεις για τα οικογενειακά επιδόματα 2017 και τις φορολογικές δηλώσεις 2018

Οι περίπου 730.000 δικαιούχοι του 2017 μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ για την φορολογική δήλωση 2018 αν και οι αποδοχές που έχουν ληφθεί θα είναι αυτόματα προσυμπληρωμένες στο έντυπο Ε1.

Όσοι όμως επιθυμούν να διασταυρώσουν ότι είναι σωστά τα ποσά που έχουν λάβει το 2017 από τα επιδόματα του ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ) μπορούν να εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να λάβουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία μέσω διαδικτύου και χωρίς να απευθυνθούν σε ανταποκριτή η υποκατάστημα του Οργανισμού.

Τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουν είναι το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του δικαιούχου που υπέβαλλε το έντυπο Α21 στην περσινή φορολογική δήλωση.

Αν ο ΑΜΚΑ ή/και ο ΑΦΜ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).,

Πληροφορίες για αιτήσεις Α21 έτους 2017 θα είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή μετά την παραλαβή και επεξεργασία του σχετικού αρχείου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η εφαρμογη εδω

dikaiologitika.gr

 

 
Επόμενο Άρθρο