Προαιρετικές και όχι υποχρεωτικές οι Πανελλήνιες Ιανουαρίου

Νέα αναδίπλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος την Πέμπτη έκανε γνωστό σχετικά με το ζήτημα των εξετάσεων του Ιανουαρίου ότι δεν θα είναι υποχρεωτικές και οι μαθητές θα επιλέγουν το αν θέλουν να συμμετάσχουν ώστε να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να βελτιώσουν το βαθμό τους

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης για το νέο σύστημα εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real  ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή των μαθητών σε αυτές θα είναι προαιρετική.

 
Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτική ή μπορεί να είναι και προαιρετική ο κ. Γαβρόγλου απάντησε: «Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, «εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο», θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πώς το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι».
 
Πάντως, αν και η πρόταση αναφέρει ότι ο μαθητής της Γ’ Λυκείου θα κρατά τον βαθμό στις εξετάσεις του Ιανουαρίου μόνο εάν είναι καλύτερος από εκείνον του Ιουνίου (με τον οποίο θα συμψηφίζεται για τον τελικό βαθμό), ο υπουργός Παιδείας λέει πλέον ότι οι μαθητές μπορούν να μην συμμετάσχουν καν στις «ενδιάμεσες» εξετάσεις, ανοίγοντας το δρόμο προς την κατάργησή τους.
 
 
www.dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Επόμενο Άρθρο