Τι είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις και πως θα δοθεί

Εντός του επόμενου διμήνου και μέσω Taxinet  θα δοθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων η επιστρεπτέα προκαταβολή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.
 
Εφορία : Τι είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις και πως θα δοθεί | in.gr
 
Εντός του επόμενου διμήνου και μέσω Taxinet  θα δοθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων η επιστρεπτέα προκαταβολή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

«Επιστρεπτέα σημαίνει ότι όλη ή ένα μεγάλο μέρος της, εξαρτάται από την περίπτωση, θα επιστραφεί στην πολιτεία μέσα στα επόμενα χρόνια, με χαμηλό επιτόκιο», είπε

Ανέφερε ότι οι παράμετροι για να αποφασιστούν οι κλάδοι στους οποίους θα ισχύσει αυτό και οι επιχειρήσεις, είναι η πτώση του τζίρου, ο αριθμός των εργαζομένων, η δομή κόστους του κάθε κλάδου, θέμα για το οποίο – όπως είπε – συνεργαζόμαστε με τις εργοδοτικές οργανώσεις, και η καταστροφή αποθεμάτων, που μπορεί να συμβεί στη διάρκεια της κρίσης, καθώς και άλλα συμπληρωματικά κριτήρια.

«Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών των τραπεζών και των δηλώσεων και στοιχείων στον ΦΠΑ και στον ΕΦΚΑ, τι συμβαίνει στην οικονομία», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι  σύμφωνα με την εικόνα που έχει η κυβέρνηση  μέχρι τις 12 Μαρτίου υπήρχαν μεγάλες αλλαγές μεταξύ κλάδων, όχι όμως δραματική μείωση της κατανάλωσης, όπως επίσης δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα μέχρι τις 16 Μαρτίου και στα δημόσια έσοδα.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις, αλλά θα πρέπει να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, όπως είπαν οι υπουργοί. Και η επιστρεπτέα προκαταβολή είχε ως προϋπόθεση αυτό», συνέχισε. και κατέληξε προαναγγέλλοντας νέες ρυθμίσεις για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα οι μεταχρονολογημένες επιταγές, που θα εξεταστούν και θα αντιμετωπιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Επόμενο Άρθρο