Κορονοιός: Εγρήγορση Δήμου Πύργου για το Κρουαζερόπλοιο από Ιταλία (νεότερα)

Τρί, 02/25/2020 - 09:25

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο Δήμος Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου (Κατακόλου) εν όψει της άφιξης στο Κατάκολο Κρουαζεροπλοίου στο Κατάκολο από την Ιταλία.

Ως γνωστό η Ιταλία θρηνεί θύματα από τον Κορονοιό και έχει πολλούς που έχουν προσβληθεί από ην ασθένεια.

Σήμερα Τρίτη στις 9.30 πμ γίνεται Εκτακτη Σύσκεψη ατην Πάτρα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην συνέχεια νέα Σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ στις 12.οο με την συμμετοχή Κορυφαίων Επιστημόνων από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Με εντολή Δημάρχου ο Δήμος Πύργου συμμετέχει και σις δύο Συσκέψεις με τον Αντιδήμαρχο Πύργου Ανδρέα Βγενόπουλο και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστα Χρυσικόπουλο. Στις συσκέψεις τα δύο στελέχη θα θέσουν το της προσέγγισης του Κρουαζεροπλοίου στο λιμάνι του Κατακόλου την Παρασκευή.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος για το θέμα δήλωσε στο www.Iliaoikonomia.gr : Η Δημοτική Αρχή δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα που αφορούν την υγεία των Δημοτών μας. Έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά και ήδη συμμετέχουμε στις δύο Συσκέψεις της Πάτρας για να θέσουμε το θέμα και να πάρουμε οδηγίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του  www.Iliaoikonomia.gr εξετάζεται ακόμα και η απαγόρευση προσέγγισης του κρουαζεροπλοίου στο λιμάνι του Κατακόλου.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Η προσέγγιση του κρουαζεροπλοίου στο λιμάνι του Κατακόλου θα γίνει κανονικά.

Ο ιατρός του πλοίου 24 ώρες πριν την άφιξή του θα ενημερώσει τις Αρμόδιες Τοπικές Λιμενικές αρχές για την υγεία των επιβατών του πλοίου.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου και δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος για ακόμα ασφαλέστερη προσέγγιση του προβλήματος και την ασφάλεια των Δημοτών έστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ και ζητά οδηγίες για την ασφαλή έλευση των επιβατών των κρουαζεροπλοίων λόγω του κορονοιού.

 

Share