Να γιατί η Ελλάδα είναι η καλύτερη και ομορφότερη Χώρα του Πλανήτη. Ακόμα και σε εποχή κορωνοιού

Τρί, 04/14/2020 - 10:33

Γράφει ο Γιάννης Αγγελίδης

Δεν λέγεται τυχαία ότι όταν ο Θεός μοίραζε στους λαούς την γη, στον Έλληνα έδοσε το καλύτερο οικόπεδο.

Έφθασε Πάσχα και έστω με κορωνοιό η Ελλάδα είναι μοναδική.

Στα νησιά μας, στα χωριά μας, στις συνοικίες των επαρχιακών πόλεων οι αυλές, τα πεζοδρόμια, οι κορμοί των δένδρων, άσπρισαν για να υποδεχθούν την Ανάσταση του Κυρίου.

Οι μυρωδιές από τους λεμονανθούς και τις βιολέτες, οι ομορφιές από τις ανθισμένες πασχαλιές, τα κρίνα και τα λουλούδια του αγρού είναι μοναδικές, ακόμα και την εποχή των περιορισμών λόγω κορωνοιού.

Ο γαλάζιος ουρανός, το ολόγιομο φεγγάρι και ο ουρανός γεμάτος αστέρια δίνουν κουράγιο ότι τίποτα δεν έφυγε, δεν χάθηκε αλλά περιμένει την εποχή μετά κορωνοιό.

 

Οι Ελλάδα και οι Άλλοι

Η πανδημία

Την εποχή της οικονομικής κρίσης όλοι σχεδόν οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο μιλούσαν υποτιμητικά για τους απείθαρχους Έλληνες, τους τεμπέληδες, που τρώνε τα λεφτά τους στα μπουζούκια και άλλα τέτοια.

Η πανδημία έδειξε ότι οι Έλληνες όταν πρέπει πειθαρχούν, ότι εργάζονται σκληρά και με φιλότιμο όπως τώρα οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι των ασθενοφόρων, της καθαριότητας, της πολιτικής προστασίας και άλλοι. Έτσι το αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικά καλύτερο από πολλές δήθεν πειθαρχημένες και ιατρικά καλύτερα οργανωμένες Χώρες.

Σε άλλες χώρες επικράτησε η βαρβαρότητα της επιλογής πιός ασθενής θα ζήσει και πιός θα πεθάνει επειδή δεν αρκούσαν τα κρεββάτια στις ΜΕΘ.

Οι νεκροί στις ΗΠΑ πέρασαν τις 22.000, στην Ιταλία τις 20.000, στην Ισπανία τις 18.500, στην Αγγλία τις 12.000, στην Γερμανία τις 3.000.

Στην πειθαρχημένη Ελλάδα οι νεκροί είναι 100.

Δεν είναι τυχαίο ότι πάρα πολύ Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα.

 

Οι νεκροί

Στην Ελλάδα τιμούμε τους νεκρούς μας. Στα νεκροταφεία τα μνήματα καθαρίσθηκαν, στολίσθηκαν με λουλούδια, τα καντήλια άναψαν και το λιβάνι σκορπά ευωδία.

Την ίδια στιγμή που σε πολύ προηγμένες Χώρες που παλιά ονομάζονταν γη της επαγγελίας, οι νεκροί τοποθετούνται σε φέρετρα από πρόχειρες σανίδες, μεταφέρονται με φορτηγά ψυγεία, κατεβάζονται με κλαρκ και θάβονται άκλαφτοι σε ομαδικούς τάφους των 1000 νεκρών και ποτέ κανείς συγγενής τους δεν θα ξέρει που τάφηκαν. Για να τους ανάψει το καντήλι, ένα κερί, ένα δάκρυ...

 

Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ και βαθιά σ’ ευχαριστώ γιατί μ’ έμαθες και ξέρω ν’ ανασαίνω όπου βρεθώ...

 

Share