Οι Δήμοι αλλάζουν τον οδοφωτισμό τους με βήματα γοργά μέσω ΣΕΑ/ΣΔΙΤ

Τετ, 11/27/2019 - 19:59

Όλο και περισσότεροι δήμοι της χώρας επιλέγουν να αλλάξουν στους δήμους τους τον αναχρονιστικό και κοστοβόρο οδοφωτισμό εγκαθιστώντας LED οδοφωτιστικά, μέσω της Μεθόδου Σύμβασης ΣΕΑ/ΣΔΙΤ που αποτελεί την πλέον συμφέρουσα οδό από τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Οι δήμοι δεν βάζουν ούτε ένα ευρώ από το ταμείο τους ή ακόα καλύτερα δεν επιβαρύνται με δάνεια και τόκους ενώ ο ιδιώτης επενδυτής αναλαμβάνει το 100% της αρχικής επένδυσης και του ρίσκου και αποπληρώνεται σταδιακά σε βάθος 12ετίας από την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται. Παράλληλα, ο Δήμος βγαίνει κερδισμένος γιατί αποκομίζει αφενός ένα εγγυημένο μερίδιο της εξοικονόμησης ενέργειας και αφετέρου κέρδος από την 12ετή απαλλαγή του από τα έξοδα συντήρησης ενώ ταυτόχρονα κάποιοι δήμοι επωφελούνται από την εγκατάσταση ειδικών λογισμικών και εφαρμογών για τη δημιουργία έξυπνων πόλεων.

Μεγάλοι εγχώριοι και παγκόσμιου βεληνεκούς Όμιλοι επενδύουν στα έργα οδοφωτισμού των Δήμων με το μοντέλο ΣΕΑ/ΣΔΙΤ.
H αγορά του οδοφωτισμού ανοίγει και προσελκύει όλο και περισσότερες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς αλλά και σοβαρούς Έλληνες επενδυτές μέσω των έργων ΣΕΑ/ΣΔΙΤ. Οι εταιρείες αυτές χαρακτηρίζονται από τις υψηλές προδιαγραφές που ακολουθούν και την ικανότητά τους να ολοκληρώνουν έργα μεγάλων απαιτήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μιλάμε για μία αγορά που αναμένεται να ξεπεράσει το 1 με -1.5 δις ευρώ και όπου πλέον οι τοπικοί άρχοντες έχουν κατανοήσει τη σημασία και τα οφέλη από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κάτι που σε Πανευρωπαικό επίπεδο, εδώ και χρόνια, ακολουθείται με μεγάλη επιτυχία.

Οι Κασσάνδρες και τα συμφέροντα που επιτίθονται σε έργα ΣΕΑ-ΣΔΙΤ

Εννοείται σε κάθε αγορά υπάρχουν οι κερδισμένοι και οι χαμένοι!
Χαμένοι μέχρι στιγμής θεωρούνται οι παραδοσιακοί προμηθευτές φωτιστικών που βλέπουν την αγορά που για χρόνια ήλεγχαν με πανάκριβες προμήθειες φωτιστικών που έφταναν ακόμα και τα 1.100 ευρώ ανά φωτιστικό! να χάνεται από τα χέρια τους καθώς τα έργα ΣΕΑ /ΣΔΙΤ απαιτούν σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια που οι περισσότεροι ακόμα ψάχνουν. Έτσι φαίνεται ότι υπάρχει άτυπος πόλεμος ενάντια της αγοράς ΣΕΑ /ΣΔΙΤ, όπου κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές αλλά και την όποια πολιτική αντιπαράθεση που υπήρχε για να σκανδαλίζουν την αγορά! Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τα έργα απλής προμήθειας φωτιστικών, η αγορά ΣΕΑ/ΣΔΙΤ φαίνεται να ανοίγει ολοταχώς . Βασικοί πρωταγωνιστές αυτής της αγοράς αναμένεται να είναι μεγάλοι όμιλοι όπως ΜΕΤΚΑ, OTE, ΑΚΤΩΡ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, GLOBILED , ΙΝΤRΑΚΟΜ , GREENESCO, SIRECLED, ΤΕΡΝΑ και πολλές κατασκευαστικές εταιρείες, όπως η ΣΤΗΡΙΞΙΣ, ΒΑΣΗΛΙΟΣ, ΙΟΝΙΟΣ, EUROFINA.
Η δυνατότητα που δίνει ο νόμος για προσφυγή των ενδιαφερόμενων κατά τυχόν κακών πρακτικών κατά την διαγωνιστική διαδικασία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των πιο πάνω εταιρειών, αποτελεί την εγγύηση της σωστής ρύθμισης και ανάπτυξης της αγοράς και δίνει σαφή απάντηση σε αυτούς που συκοφαντούν την αγορά ΣΕΑ/ΣΔΙΤ και που θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει στο χθές!

Τ.ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Share