Πύργος: "Εκπτωτική Νύχτα" στις 8/8

Παρ, 08/07/2020 - 22:40

Με τα υγειονομικά μέτρα να στέκουν για φέτος ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη σπουδαιότερη εμπορική εκδήλωση μέσα στο έτος, τη "Λευκή Νύχτα" που δείχνει να έχει αγκαλιαστεί από πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου και δυστυχώς φέτος δεν θα επιτραπεί η διεξαγωγή της, ο Εμπορικός Σύλλογος έδειξε αντανακλαστικά ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή "Εκπτωτικής Νύχτας". 

Από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου ο πρόεδρος Ηλίας Ξανθούλης, όπως τόνισε (στην εφ. Πατρίς) ο Σύλλογος παρέμεινε πιστός στις δεσμεύσεις του για εκδηλώσεις που θα φέρουν κινητικότητα στην αγορά και για αυτό προγραμμα΄τισε να πραγματοποιήσει Εκπτωτική Νύχτα στις 8 Αυγούστου.

Καθώς και για τις 29 Αυγούστου, μέρα κατά την οποία υπάρχουν σκέψεις διεξαγωγής και κάποιων εκδηλώσεων αλλά αυτή θα εξεταστεί πάλι, κατόπιν ελέγχου των ισχύοντων τότε υγιειονομικών μέτρων.

Ωστόσο, ο κ. Ξανθούλης εστίασε και στη δράση που έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικές μέρες και στόχο έχει να προσφέρει κίνητρα στον κόσμο ώστε να κάνει αγορές. Συγκεκριμένα, έχει ανακοινωθεί διαγωνισμός στον οποίο όσοι πραγματοποιούν αγορές άνω των 20€ από καταστήματα που συμμετέχουν στη διαδικασία, θα λαμβάνουν λαχνό που θα τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση για ένα Nissan Micra, αξίας 14.920 ευρώ. Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τέλος Αυγούστου, με την κλήρωση για την ανάδειξη του νικητή του αυτοκινήτου να είναι προγραμματισμένη για τις 5 Σεπτεμβρίου.

- Η Εκπτωτική Νύχτα ήδη από το προηγούμενο διάστημα, συζητήθηκε κι εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για διεξαγωγή της το Σάββατο 8 και 29 Αυγούστου από 20:00 έως 24:00.

Στη συνεδρίαση, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, που εξέθεσε το κατεπείγον του θέματος το οποίο συνιστάται στο ότι η προγραμματισμένη πρώτη εκπτωτική νύχτα έχει οριστεί άμεσα για το Σάββατο 8 Αυγούστου και έως τότε δεν έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο χρόνος δε δεν επαρκεί για να ρυθμιστούν οι νόμιμες διαδικασίες, κι ανέφερε τόνισε πως θετικοί είναι τόσο ο δήμος Πύργου όσο και το Εργατικό Κέντρο Πύργου και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πύργου, ενώ σημείωσε πως η διεξαγωγή των εκδηλώσεων είναι αναγκαία μιας και η κρίση των τελευταίων ετών έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική αγορά και στόχος πλέον είναι να υπάρχουν ιδέες που θα την τονώσουν.

Share