Πύργος: Επιστολή καταστηματαρχών της οδού Γερμανού προς το Δήμαρχο, για τα έργα στην πλατεία Ανδριάρα

Τρί, 11/19/2019 - 22:37

Επιστολή απέστειλαν στο Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και στον Εμπορικό Σύλλογο, οι καταστηματάρχες της οδού Γερμανού, για τα έργα αναμόρφωσης και ανάπλασης  στην πλατεία Ανδριάρα.

 Εκφράζουν τους φόβους τους για πιθανά λάθη στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

Η επιστολή:

«Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα κοινή επιστολή μας, θέλουμε να σας μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας για τα εν λόγω έργα, αφού πρόσφατα μας γνωστοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις για τους γύρω δρόμους και πρέπει να ξέρετε ότι είναι καταστροφικές για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν επί της οδού Γερμανού.

Όπως γνωρίζετε η οδός Γερμανού είναι ένας από τους κυριότερους εμπορικούς δρόμους της πόλη μας, με μεγάλο αριθμό καταστημάτων πολλαπλής δραστηριότητας και ήδη έχει υποστεί " πολλά " από την προηγούμενη ανακατασκευή της πλατείας Ανδριάρα, κυρίως σε θέματα προσωρινής στάθμευσης των καταναλωτών.

Επί της ουσίας, ο σχεδιασμός προβλέπει την πλήρη κατάργηση του εμπορικού δρόμου και των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων για να ξανακατασκευαστεί μία πλατεία αμφισβητούμενης καλαισθησίας.

Κύριε Δήμαρχε,

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πύργου, οι μελετητές και όποιος προτείνει τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις δεν έχουν λάβει υπόψη τους ότι στην πόλη του Πύργου κυκλοφορούν και οχήματα, τα οποία χρειάζεται να σταθμεύουν έστω και προσωρινά.

Δεν έχουν λάβει υπόψη τους ότι πρέπει να σταθμεύουν κάπου φορτηγά, έτσι ώστε να προμηθεύονται οι επιχειρήσεις εμπορεύματα.

Δεν έχουν λάβει υπόψη τους ότι μπορεί να ακινητοποιηθεί όχημα λόγω βλάβης και να μην υπάρχει διαφυγή για τα υπόλοιπα.

Δεν έχουν λάβει υπόψη τους πολλά.

Στο συγκεκριμένο έργο προ βλέπονται μεταξύ άλλων η πεζοδρόμηση της οδού Τάση Καζάζη και η μονοδρόμηση της οδού Καπετάν Γιώργη με αποτέλεσμα να κόβεται κάθε είσοδος στην εμπορική οδό Γερμανού και να χάνονται τουλάχιστον 50 θέσεις στάθμευσης, την ώρα που θα μπορούσε να κατασκευαστεί μια πλατεία καλαίσθητη με ανοικτούς δρόμους αλλά και με την δημιουργία προσωρινών θέσεων στάθμευσης.

Κύριε Δήμαρχε,

Θα πρέπει να τροποποιήσετε αυτό το έργο και τελικώς να επιτραπεί στους εμπόρους να επιβιώσουν ενόψει κρίσης, να επιτραπεί στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν τους εμπορικούς δρόμους της πόλης και να επιτραπεί η διέλευση των οχημάτων η οποία εφόσον ολοκληρωθεί το έργο καθίσταται απαγορευτική.

Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα και τον Πύργο της κρίσης να καταστρατηγούνται τα συμφέροντα των τοπικών επιχειρήσεων, για να ευνοηθούν άλλα συμφέροντα και αυτά να χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Πύργου (ίδιοι πόροι), την ώρα που ο Δήμος Πύργου φαίνεται να είναι οικονομικά πτωχευμένος».

Share