ΠΥΡΓΟΣ: Η πόλη με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Με ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο

Τρί, 10/23/2018 - 21:00

Η οικονομική κρίση «χτύπησε» όλη την Ελλάδα.

Κάποιες περιοχές περισσότερο κάποιες άλλες λιγότερο.

Κάποιες πόλεις, όπως η Καλαμάτα, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, πολλά νησιά, κλπ, είχαν δημιουργήσει ένα αναπτυξιακό υπόβαθρο και άντεξαν στην κρίση και τώρα ανακάμπτουν δυναμικά.

Στον Πύργο η οικονομική κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Η πόλη ζει τον οικονομικό της μαρασμό σε μεγαλύτερο βαθμό από την ίδρυσή της.

Κλείνουν τα πάντα.

Δεκάδες τα κλειστά εμπορικά καταστήματα ακόμα και στους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης. Εμπορικοί δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από καταναλωτές, όπως η Ερμού, η Γερμανού, κλπ μετρούν δεκάδες κλειστά καταστήματα.

Ακόμα και τα περίπτερα μειώθηκαν κατά 70% στον κεντρικό ιστό της πόλης όπως στην κεντρική πλατεία, την πλατεία ηρώων, πλατεία Αυγερινού, πλατεία Κύπρου, πλατεία ΟΤΕ, πλατεία Ιατρίδη κλπ

Με πολλά υποκαταστήματα Τραπεζών να κλείνουν όπως της Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank, ακόμα και το κατάστημα της τράπεζας της Ελλάδας να υποβαθμίζεται σε θυρίδα και να κλείνει τους πρώτους μήνες του 2019.

Με υπεύθυνους κατώτερους των περιστάσεων, που ασχολούνται με όλα τα άλλα εκτός από το να βάλουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης.

Στον Δήμο, δημοτική αρχή και όλη η αντιπολίτευση, ασχολούνται περιστασιακά με κάποια θέματα και όχι με το πώς από κοινού θα βρούν τρόπους να βγεί η πόλη από αυτό τον οικονομικό μαρασμό. Την μία όλοι μιλούν για τουρίστες που θα έρθουν από τα κρουαζερόπλοια στο Κατάκολο και μετά την κινητοποίηση των εμπόρων Κατακόλου όλοι παραμένουν βουβοί. Όλοι ετοιμάζονται να «σώσουν» την πόλη με τις υποψηφιότητές τους ως Δήμαρχοι, αλλά κανείς δεν λέει πως θα την βγάλει από τον οικονομικό μαρασμό. Αν τους ρωτήσεις ΟΛΟΙ απαντούν: "Όταν βγούμε θα δούμε...". Και οι περισσότεροι έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν από υψηλές θέσεις αλλα... ο Δήμος και η Πόλη δεν σώθηκε...

Στο Επιμελητήριο δεν βλέπουμε κάποιο σχέδιο που θα σταματήσει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις μέλη του και την έξοδο των επιχειρήσεων από την οικονομική κρίση. Τα Εμπορικά μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, η βιοτεχνία και η οικοτεχνία είναι ανύπαρκτες και η βιομηχανία άγνωστη λέξη. Θυμίζουμε ότι ο Πύργος είχε στο παρελθόν πολλές βιομηχανίες, βιοτεχνίες και οικοτεχνίες. Όλες έκλεισαν. Μεγαλόπνοα σχέδια χωρίς υλοποίηση και δαπανηρά ταξίδια χωρις κανένα αποτέλεσμα.

Σε επίπεδο Περιφέρειας και Κυβέρνησης ασχολούνται με δευτερεύοντα θέματα που αφορούν την πόλη και το Νομό και όχι με αυτά που θα δώσουν οικονομική άνθιση στην περιοχή. Έργα συντήρησης του δρόμου–καρμανιόλα Πατρών Πύργου αντί του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Περιμένετε να δείτε την συμετοχή των "τυμπανιστών - χεροκροτητών" στην φιέστα για την δήθεν υλοποίηση του έργου τον Φεβρουάριο και από την 6η εργολαβία!!!

Ο Πύργος είναι η πιο μακρινή πόλη από την Αθήνα. Από την Αθήνα στην Καλαμάτα φθάνεις σε δύο ώρες, στην Σπάρτη σε 2,5 στα Ιωάννινα σε 4 ώρες, στην Ρόδο σε 1 ώρα, στην Αλεξανδρούπολη σε 1 ώρα.

Για να φθάσεις από Αθήνα στον Πύργο θέλεις 4 ώρες και με κίνδυνο της ζωής σου στην Πατρών - Πύργου.

Η πόλη  μαραζώνει και με αυτή την νοοτροπία θα συνεχίσει να μαραζώνει.

Χρειάζεται επανασχεδιασμός δράσεων με σχέδιο-μοντέλο ανάπτυξης.

Όποιοι δεν μπορούν να καθήσουν σπίτια τους…

Η πόλη θέλει φρεσκάδα, όχι μόνο ηλικιακή, αλλά με άλλη νοοτροπία και άλλα μυαλά.

Διαφορετικά η κατηφόρα δεν θα έχει τέλος…

 

 

ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Share