Ακολουθήστε μας:
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Δροσιστικά γλυκά του καλοκαιριού

19 Ιουλίου 2023
Δροσιστικά γλυκά του καλοκαιριού

Μαλεμπί
15 λεπτά, αναμονή 1-2 ώρες

Υλικά για 4 άτομα
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
60 γρ. ρυζάλευρο
40 γρ. νισεστέ
40 γρ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα
τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο

Διαδικασία
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, τον νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα συστατικά να διαλυθούν στο γάλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε το μαλεμπί σε 4 μπολ και, αφού πέσει η θερμοκρασία του, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σερβίρουμε το μαλεμπί με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης.

Νόστιμα tips
* Αν δεν βρούμε τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού, ραντίζουμε την κρέμα με ροδόνερο.
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα αμυγδάλου αντί για αγελαδινό. Θα βγει εξίσου νόστιμο.

Εύκολο μιλφέιγ με cream crackers
45 λεπτά, αναμονή 3 ώρες

Υλικά για 6 άτομα
30 cream crackers + λίγα επιπλέον
200 ml γάλα φρέσκο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κρόκοι αυγών
80 γρ. κορν φλάουρ
180 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. βούτυρο
1 βανίλια

Διαδικασία
Για την κρέμα
Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα που κρατήσαμε. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και αφού κρυώσει προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Για το μιλφέιγ
Βουτάμε τα cream crackers στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers. Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μία ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, καλύπτουμε με άλλη μία στρώση από cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μιλφέιγ με τριμμένα cream crackers από πάνω και ζάχαρη άχνη

Φρυγανιά Ζακύνθου με μαστίχα
45 λεπτά, αναμονή 2 ώρες

Υλικά για 6 άτομα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 βανίλια
καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
λίγη κανέλα, σκόνη

Για τη βάση
12 φρυγανιές σταρένιες ή σίκαλης

Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. άνθος αραβοσίτου
160 γρ. ζάχαρη άχνη
1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα, τριμμένη

Διαδικασία
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5΄, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγοδάρτη ώστε να διαλυθούν. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά για να μην πιάσει κρούστα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί στην κρέμα και την υπόλοιπη τη βάζουμε στο ψυγείο.

Σε ένα ορθογώνιο σκεύος απλώνουμε τις φρυγανιές τη μία δίπλα στην άλλη και τις σιροπιάζουμε. Μόλις οι φρυγανιές απορροφήσουν το σιρόπι περιχύνουμε με την κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρουμε τη φρυγανιά γαρνιρισμένη με σαντιγί, αμύγδαλα και κανέλα

Ζελέ με ροδάκινα και γιαούρτι
1 ώρα και 30 λεπτά, αναμονή 4,5 ώρες

Υλικά για 4-6 άτομα
2 φακελάκια ζελέ με γεύση βερίκοκο ή ροδάκινο
400 ml βραστό νερό
200 ml παγωμένο νερό
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
600 γρ. κομπόστα ροδάκινο

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζελέ με το βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε το κρύο νερό. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου. Στη βάση μιας φόρμας τοποθετούμε τα ροδάκινα, χωρίς το σιρόπι τους, προσθέτουμε τη μισή ακριβώς ποσότητα του ζελέ και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.Κατόπιν, στην υπόλοιπη ποσότητα του ζελέ ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και το προσθέτουμε επάνω από τα ροδάκινα. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βυθίζουμε το σκεύος σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκα ροδάκινα.

Νόστιμο Tip
Μπορούμε να συνδυάσουμε όποια γεύση ζελέ και φρούτα μάς αρέσουν στο συγκεκριμένο γλυκό. Θα βγει εξίσου νόστιμο.

Προηγούμενο Άρθρο

Στο Ιόνιο για διακοπές Παύλος και Μαρί Σαντάλ

Επόμενο Άρθρο

«Δώρο» 50 δισ. δολαρίων από τα Εμιράτα στον Ερντογάν

Σχετικά Άρθρα

Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

5 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

4 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

3 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

2 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία – Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμή
Ελλάδα

Αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία – Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμή

5 Δεκεμβρίου 2025
Κουραμπιέδες: 28 συνταγές για να τους απολαύσουμε τις γιορτές
Συνταγες

Κουραμπιέδες: 28 συνταγές για να τους απολαύσουμε τις γιορτές

5 Δεκεμβρίου 2025
Δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας για 10.000 Έλληνες
Υγεία

Παχυσαρκία: Τα πασίγνωστα φάρμακα που φέρνουν επανάσταση

5 Δεκεμβρίου 2025
Στην Αθήνα σήμερα οι ηγέτες των Βαλκανίων: Τα πρόσωπα, τα μηνύματα και η ατζέντα
Ελλάδα, Πολιτική

Mαξίμου σε συναγερμό-Κάνει τον Τσίπρα κύριο αντίπαλο του Μητσοτάκη

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
«Δώρο» 50 δισ. δολαρίων από τα Εμιράτα στον Ερντογάν

«Δώρο» 50 δισ. δολαρίων από τα Εμιράτα στον Ερντογάν

Καρδιά: Πόσο επικίνδυνες είναι οι καλοκαιρινές βραδιές για τους 60ρηδες

Καρδιά: Πόσο επικίνδυνες είναι οι καλοκαιρινές βραδιές για τους 60ρηδες

Βουλή: Κατατίθεται το νομοσχέδιο για την αύξηση μισθών στο Δημόσιο – Τι προβλέπεται για ΕΝΦΙΑ και market pass

Βουλή: Κατατίθεται το νομοσχέδιο για την αύξηση μισθών στο Δημόσιο – Τι προβλέπεται για ΕΝΦΙΑ και market pass

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος