Εκτός Εκκλησίας θέτει ανεμβολίαστους ιερείς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Σε τρίμηνη αργία τίθενται από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου για να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.

Από τους 123 ιερείς της Αρχιεπισκοπής, οι 27 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, οι 15 έκαναν δεκτό το αίτημα του Αρχιεπισκόπου για να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 ή εξασφάλισαν εξαίρεση για κάποιο διάστημα, εξαιτίας ιατρικών λόγων.

”Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους”, ανέφερε ο Μακαριώτατος στο ΡΙΚ, κάνοντας λόγο για ανυπακοή στον Επίσκοπο, ενώ όπως τόνισε, οι τρείς μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους.

Εντονα επικριτικός, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε όσους ιερείς προτρέπουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται, όταν εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία και όπως συμβαίνει παγκόσμια, έτσι και στην Κύπρο, οι Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες αναχαίτισης του ιού.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας έστειλε αρχικά επιστολή προς τους ιερείς γεμάτη αγάπη όπως ανέφερε και καλώντας τους ιερείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η διορία που τους δόθηκε λήγει αργά απόψε το βράδυ και εφόσον δεν αλλάξουν γνώμη τίθενται εκτός Εκκλησίας.

Eάν Μητρόπολη δεχθεί ιερέα που θα τεθεί σε αργία, η Αρχιεπισκοπή θα περικόψει από την εν λόγω Μητρόπολη τα χρήματα που της αντιστοιχούν για τους μισθούς των ιερέων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επόμενο Άρθρο
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.