Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Eύκολο κέικ μπανάνα με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα

4 Ιουλίου 2023
Eύκολο κέικ μπανάνα με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα

Αν σας αρέσει η ιδέα ενός κέικ μπανάνα, τότε ο συνδυασμός του με κομμάτια κουβερτούρας το κάνει ακόμη πιο ακαταμάχητο. Αν πάλι είστε και φαν του υγιεινού και θρεπτικού φιστικοβούτυρου, τότε αυτό το κέικ πρέπει να το δοκιμάσετε άμεσα. Είναι πολύ καλή λύση για ένα καλό ξεκίνημα της ημέρας ή γιατί όχι κι ένα γλυκό σνακ, που θα φάτε στο γραφείο χωρίς τύψεις.

Ακόμη και στο οικογενειακό τραπέζι θα γίνει ανάρπαστο ως επιδόρπιο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ακόμη κι εκείνοι που δεν αγαπούν τόσο το ιδιαίτερο φιστικοβούτυρο, αφού η μπανάνα και η κουβερτούρα είναι που πρωταγωνιστούν ως γεύσεις.

Πώς χρησιμοποιούμε το φιστικοβούτυρο

Επειδή το φιστικοβούτυρο μέσα στο βάζο του έχει την τάση να διαχωρίζεται από το λάδι του, το οποίο συνήθως μένει μόνο του στην επιφάνεια του βάζου, καλό είναι να επιλέξουμε ένα κρεμώδες προϊόν, το οποίο θα ανακατέψουμε καλά σε ένα μπολ πριν το χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας για να ενσωματωθεί καλύτερα. Επειδή το φιστικοβούτυρο μπορεί να βαρύνει τη ζύμη, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο γάλα για να την ελαφρύνουμε και να έχουμε ένα πιο αφράτο κέικ.

Χρήση της κουβερτούρας

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε για τη συνταγή είτε κομμάτια κουβερτούρας, είτε σταγόνες σοκολάτας, όποιου είδους προτιμάτε. Από μαύρη σοκολάτα μέχρι ανάμικτη, αλλά και γάλακτος είναι στο χέρι σας να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει γευστικά περισσότερο. Να έχετε πάντως υπόψη ότι αν χρησιμοποιήσετε -όπως εμείς- κουβερτούρα σε κομμάτια, αυτή έχει την τάση να λιώνει πιο γρήγορα από τις σταγόνες, που είναι έτσι φτιαγμένες, ώστε να κρατούν το σχήμα τους, αφού έχουν και διακοσμητική χρήση. Γι’ αυτό τεμαχίστε τη σε όσο το δυνατόν πιο μικρά κομμάτια.


Για την επιφάνεια, κρατήστε μία ολόκληρη μπανάνα κομμένη κάθετα στη μέση, η οποία θα ψηθεί στον φούρνο και θα καραμελώσει υπέροχα.

Ας δούμε πώς θα φτιάξουμε 1 φόρμα κέικ που θα δώσει περίπου 8-10 μερίδες:

Υλικά:
3 μεγάλες μπανάνες πολύ ώριμες
1/3 φλιτζανιού λιωμένο, ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζανιού γάλα (πλήρες ή 2% ακόμα και αμυγδάλου)
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζανιού φιστικοβούτυρο απαλό
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι χονδρό
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
1 1/2 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψεκάζουμε με λάδι ή λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ πολύ καλά.
Λιώνουμε τις 2 από τις τρεις μπανάνες σε ένα μπολ πιέζοντας με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το αυγό και τη βανίλια χτυπώντας με το σύρμα και τελευταία προσθέτουμε στο μίγμα τη ζάχαρη και αναμιγνύουμε καλά.


Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός (ή το σύρμα) το φιστικοβούτυρο μέχρι να γίνει απαλό και το ενσωματώνουμε στο μίγμα με τη μπανάνα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Παίρνουμε το μίγμα από τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα και ρίχνουμε μέσα τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα (εφόσον χρησιμοποιήσουμε). Προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας και διπλώνουμε απαλά το μίγμα με μια σπάτουλα (ιδανικά σιλικόνης).
Γεμίζουμε με το μίγμα τη λαδωμένη φόρμα, τοποθετούμε επάνω στην επιφάνεια την 3η μπανάνα κομμένη στη μέση και  φουρνίζουμε στους 180°C για 55-60 λεπτά. Θα πρέπει το κέικ να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και η οδοντογλυφίδα, που θα βυθίσουμε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή. Σε αντίθετη περίπτωση, αν βγάλει υγρό, το αφήνουμε μέσα στον φούρνο για λίγα λεπτά ακόμη. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα, προτού επιχειρήσουμε να το κόψουμε.

Συντήρηση
Το κέικ αυτό διατηρείται για μερικές ημέρες τυλιγμένο καλά σε μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου. Αν και δεν θα προλάβει να μείνει για πολύ, αφού θα γίνει ανάρπαστο! Αν πάλι φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα μπαίνει και στην κατάψυξη, ολόκληρο ή καλύτερα κομμένο σε φέτες, τις οποίες θα τυλίξετε πρώτα σε μεμβράνη και έπειτα σε αλουμινόχαρτο.

Προηγούμενο Άρθρο

Παύλος-Νικόλαος: «Είμαστε Έλληνες, δεν μας λένε Γλύξμπουργκ»

Επόμενο Άρθρο

Έρχεται νέα διπλή αύξηση επιτοκίων φρενάροντας την ανάπτυξη και τις επενδύσεις – «Καύσιμο» στον πληθωρισμό

Σχετικά Άρθρα

Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

4 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

3 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

2 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

1 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Δ.Αυγερινοπούλου: Επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων
Τοπικά

Δ.Αυγερινοπούλου: Επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα ζητηθούν πίσω 3,5 δισ. ευρώ – Έρχεται β’ γύρος ερευνών και θερμό φθινόπωρο στη Βουλή
Ελλάδα, Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξέπλυμα επιδοτήσεων μέσω τυχερών παιχνιδιών

5 Δεκεμβρίου 2025
Σχολεία: Πότε λήγει το σχολικό έτος για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – Τέλη Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις
Εκπαίδευση, Ελλάδα

Πανελλήνιες 2026: Συνεχίζεται η υποβολή Δηλώσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις

5 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεία: Αγρότες έκλεισαν την Ε.Ο στο ύψος του Πύργου και των Λεχαινών
Τοπικά

Πατρών-Πύργου: Έκλεισαν τον κόμβο στον Πύργο και πάλι οι αγρότες Ηλείας

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Έρχεται νέα διπλή αύξηση επιτοκίων φρενάροντας την ανάπτυξη και τις επενδύσεις – «Καύσιμο» στον πληθωρισμό

Έρχεται νέα διπλή αύξηση επιτοκίων φρενάροντας την ανάπτυξη και τις επενδύσεις – «Καύσιμο» στον πληθωρισμό

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

Συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορων Ηλείας Αριστομένης Μανιάτης

Συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορων Ηλείας Αριστομένης Μανιάτης

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος