20′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φακές με χειμωνιάτικα λαχανικά, γιαχνί, αρχικά ρίχνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τις φακές και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 3 εκ.
- Στη συνέχεια, τις βράζουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και το σκόρδο για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο.
- Ρίχνουμε τις φακές, τη δάφνη, αλατοπίπερο, το ξίδι και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
- Σκορπίζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε τις δάφνες και σερβίρουμε.
gastronomos.gr












