20′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
5 ώρες και 20′ αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 50′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για το εύκολο ζελέ σοκολάτας μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Οταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στύβουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 20 λεπτά.
- Για να κρυώσει πιο γρήγορα, το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, και για να μην πιάσει κρούστα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.
- Πριν αρχίσει να πήζει, αδειάζουμε το ζελέ σε φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε το εύκολο ζελέ σοκολάτας βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα.
gastronomos.gr












