15′ προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 15′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σοκολατένιο παγωμένο γιαούρτι, αρχικά χτυπάμε, στον κάδο του μίξερ, όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα μέλι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
- Κάθε 1 ώρα βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη, το αφρατεύουμε με ένα κουτάλι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Με τον τρόπο αυτόν θα αποφύγουμε την κρυστάλλωση.
- Βγάζουμε όση ποσότητα θέλουμε από το παγωμένο γιαούρτι σε ατομικό μπολ με το κουτάλι ή με σκουπ και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή κας κας (προαιρετικά).
gastronomos.gr












