Με τα έξι ματς του προγράμματος να διεξάγονται την Κυριακή 26/10, πραγματοποιήθηκε στον 4ο Όμιλο η 6η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, της περιόδου 2025-2026.
* * * Συνοπτικά η 6η αγωνιστική:
* Μιλτιάδης – ΠΑΣ Πύργος 0-0
Ισόπαλο με 0-0 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ανάμεσα σε Μιλτιάδη Τριφυλίας και ΠΑΣ Πύργο, που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο κατάμεστο γήπεδο Γαργαλιάνων (σχετικά μικρών διαστάσεων και κακής κατάστασης από τη φθορά, συνθετικού χορτοτάπητα).
Έγινε σε όλη τη διάρκεια του ένα νευρικό και “κλειστό” ματς με πολλές μονομαχίες έντασης κυρίως στο χώρο του κέντρου και χωρίς μεγάλες φάσεις.
Ενδεικτικό ότι ήδη από τα πρώτα λεπτά ο Καντούτσης έπαιξε δυνατά και με κάποιες σπρωξιές κι εκτός φάσης τον Μακρή και στο 6′ μετά από μια πιο γενικευμένη αψιμαχία είδαν κίτρινες κάρτες ο Καντούτσης και ο Πατάπης. Στο 8′ ο Ηλιόπουλος μέσα από την περιοχή αλλά από διαγώνια θέση και πιεζόμενος, πλάσαρε αρκετά άουτ. Στο 39′ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Κόκκορη έδιωξε σε κόρνερ ο Καντούτσης, κι από την εκτέλεση του, στην εξέλιξη της φάσης από νέα σέντρα του Κόκκορη έπιασε κεφαλιά αλλά πιεζόμενος κι η μπάλα πέρασε άουτ. Ενώ στο 42′ σέντρα του Ντάνι από πολύ πλάγια θέση βρήκε το δοκάρι στην εξωτερική πλευρά και πέρασε άουτ (πιθανόν να ακούμπησε κι ο γκολκήπερ, πάντως ο βοηθός δεν έδειξε κόρνερ κι υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες γι’ αυτό κι από τους φίλους της ομάδας του Πύργου που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο).
Στο δεύτερο μέρος, ανάλογη εικόνα της μορφής του αγώνα. Στο 53′ ο Ηλιόπουλος βρέθηκε στο ύψος της περιοχής αλλά έκανε αδύναμο πλασέ που δεν προβλημάτισε τον Σούλη για να μπλοκάρει Με την πάροδο του χρόνου έγιναν ακόμα περισσότερες οι μικροδιακοπές στον αγώνα μετά από μαρκαρίσματα και διεκδικήσεις της μπάλας η οποία επίσης σε όλο το ματς έφευγε και πολύ εύκολα εκτός …γηπέδου.
Για τον Πύργο, το αποτέλεσμα είναι “το μη χείρον βέλτιστον” αφού τουλάχιστον τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας, συνεχίζοντας αήττητη (με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες). Από την άλλη, ο Μιλτιάδης κράτησε το αήττητό του εντός έδρας κι έμεινε δεύτερος, αποδεικνύοντας πως ειδικά στο γήπεδο των Γαργαλιάνων έστω με τις ιδιαιτερότητες παραμένει σαφώς δυσκολοκατάβληττος για κάθε αντίπαλο, ενώ ανέβηκαν επίσης δεύτεροι και πλησίασαν στον ένα βαθμό και οι Ζάκυνθος, Παναιγιάλειος.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Χάμος, Βαρελάς, Θώδης, Καντούτσης, Τσιγαρίδης (61′ Αθανασόπουλος), Γκίκα (84′ Σαραντόπουλος), Στασινόπουλος, Χότζα, Ηλιόπουλος, Γκεβόρι (46′ Ταϊρης), Τσιάτσιος
ΠΥΡΓΟΣ: Σούλης, Κάρδαρης (29′ λ.τρ. Ντάνι), Μαρκόπουλος, Τσίγκρηλας (63′ λ.τρ. Λιβυάκης), Πατάπης, Μαυρόπουλος, Φερεκίδης, Χαντί, Μακρής (46′ Καρακώστας), Δασκαλόπουλος (46′ Παπαδόπουλος), Κόκκορης (84′ Μπίσα)
* Ερμής Μελιγούς – Ζάκυνθος 1-4 (38′ Αντωνάκης – 5′ Γκιουρτζίδης, 57′ Γουσέτης, 64′ Γκιουρτζίδης, 76′ Κέρι)
* Θύελλα Πατρών – Κόρινθος 2-2 (45′ Θανόπουλος, 49′ Κωνσταντινίδης – 10′ Παπούλης, 24′ Χιλ)
* Πέλοπας Κιάτου – Παναχαϊκή 0-4 (13′ Γασπαρινάτος, 28′ Καμπεράι, 39′ Νιφορόπουλος, 84′ Μπούρδος)
* Παναιγιάλειος – Πανγυθεατικός 5-0 (16′ Μπουρλάκης, 21′ Λιάτος, 23′ Μπουρλάκης, 44′ Φωκαΐδης, 80′ Λαθύρης)
* ΑΟ Λουτρακίου – Πανθουριακός 1-1 (43′ Καμαρός – 90+2′ Σερπάνος)
Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες)
ΠΑΣ Πύργος 14 9–2
Μιλτιάδης Τριφυλίας 13 10–4
Ζάκυνθος 13 10-4
Παναιγιάλειος 13 10–3
Παναχαϊκή 10 10–6
Πέλοπας Κιάτου 9 5–12
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Θύελλα Πατρών 8 5–6
ΑΟ Λουτρακίου 7 5–5
Κόρινθος 6 7–10
Πανθουριακός 4 3–5
Ερμής Μελιγούς 1 2–12
Πανγυθεατικός 1 2–14
* ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ της ΕΠΟ
– Για την κατάταξη στον Όμιλο και την άνοδο: Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τις 22 αγωνιστικές στον όμιλο, θα ακολουθήσουν αγώνες play off μεταξύ των έξι πρώτων ομάδων κάθε ομίλου, με 5 μονούς αγώνες (3 εντός, 2 εκτός, μετά από κλήρωση). Κρίσιμο στοιχείο αυτής της φάσης είναι πως οι βαθμοί της κανονικής περιόδου μεταφέρονται. Μετά κι από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει ο πρωταθλητής κάθε ομίλου.
– Οι έξι πρωταθλητές ομίλων καθώς και οι δυο καλύτεροι δεύτεροι ανά τριάδα ομίλων, θα χωριστούν έπειτα σε δυο τετράδες. Δηλαδή, στη μια τετράδα οι πρώτοι από τους ομίλους 1,2,3 κι ο καλύτερος δεύτερος αυτών, και στην άλλη τετράδα οι πρώτοι από τους ομίλους 4,5,6 κι ο καλύτερος δεύτερος αυτών.
Κάθε τετράδα από αυτές θα δώσει αγώνες μπαράζ (διπλά ματς, μέσα-έξω, δηλαδή έξι αγώνες για κάθε ομάδα). Εδώ οι ομάδες ξεκινούν από το “μηδέν” χωρίς να μεταφέρονται οι βαθμοί που έχουν συγκεντρωθεί στην 1η και 2η φάση του πρωταθλήματος. Και συνολικά 4 ομάδες (οι δυο πρώτες στη βαθμολογία κάθε τετράδας) θα πάρουν την άνοδο στη ΣούπερΛιγκ 2.
– Για τον υποβιβασμό (στα τοπικά πρωταθλήματα): Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τις 22 αγωνιστικές στον όμιλο, θα διεξαχθούν play out με τη συμμετοχή των έξι ομάδων από την 7η θέση και κάτω. Με 5 μονούς αγώνες (3 εντός, 2 εκτός, μετά από κλήρωση). Κι εδώ οι βαθμοί της κανονικής περιόδου μεταφέρονται. Μετά κι από αυτή τη διαδικασία υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο (πλην του 3ου που έχει 13 ομάδες κι εκεί υποβιβάζονται τέσσερις).
Η επόμενη 7η αγωνιστική – Κυριακή 2 Νοεμβρίου
Πανγυθεατικός – ΠΑΣ Πύργος
Κόρινθος – Παναιγιάλειος
Ζάκυνθος – Μιλτιάδης
Πανθουριακός – Ερμής Μελιγούς
Παναχαϊκή – Θύελλα Πατρών
ΑΟ Λουτρακίου – Πέλοπας Κιάτου

















