Σε προληπτικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων αποπλημμυρισμού της Λίμνης Πηνειού προχώρησαν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης στάθμης των υδάτων που έχει προκληθεί από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων μέτρων πολιτικής προστασίας και έχει ως βασικό στόχο την ελεγχόμενη διοχέτευση ποσοτήτων νερού, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε ευαίσθητες περιοχές και να διασφαλιστεί η ασφαλής εκτόνωση του φράγματος.
Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν ότι η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς και δεν αποκλείεται η έκδοση νέων οδηγιών, εφόσον οι καιρικές συνθήκες ή η στάθμη των υδάτων το καταστήσουν αναγκαίο.
















