(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Μέσα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 23 x 33 εκ. κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε.

Με την ανάποδη μιας κουτάλας για σούπα κάνουμε στο μείγμα 3 λακκούβες: στη μία ρίχνουμε το λάδι, στη δεύτερη το ξίδι και στην τρίτη το εκχύλισμα βανίλιας.



Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να βγει στεγνή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

Ξεφουρνίζουμε το κέικ και μόλις κρυώσει, το αλείφουμε με γλάσο της αρεσκείας μας ή διακοσμούμε με smarties.
gastronomos.gr












