Η συνταγή της ημέρας. Ρολό από κιμά κοτόπουλου με τραγανή κρούστα

Υλικά

Για το ρολό:

    • 700 γρ. κιμά κοτόπουλου ή ανάμεικτο
    • 5 φέτες ψωμί του τοστ
    • κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
    • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
    • 1/2 κoυτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
    • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
    • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 2 κουτ. σούπας γάλα
    • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
    • 1 αυγό
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση:

    • 200 γρ. κάστανα, ψιλοκομμένα
    • 150 γρ. μανιτάρια καφέ
    • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. κουκουνάρι
    • 1 κ.σ. σταφίδες
    • 1 κ.σ. κράνα, αποξηραμένα
    • χουρμάδες, ψιλοκομμένους
    • 1 κουτ.γλυκού εστραγκόν ή φασκόμηλο, αποξηραμένο
    • 100 γρ. αρσενικό Νάξου, τριμμένο
    • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για την κρούστα:

  • 2 παξιμάδια, τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή μανταρίνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1,5 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι

Μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα ξεχωριστό ρολό με κιμά κοτόπουλου και μια πεντανόστιμη γέμιση με κάστανα και ξερά φρούτα θα μεταμορφώσει ένα απλό γεύμα σε μια μικρή φιέστα. Συνοδεύστε με ψητές ρέβες που ταιριάζουν τέλεια. Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρολό: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ρολό, ζυμώνουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Γέμιση: Αλέθουμε στο μπλέντερ τα κάστανα και τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το μείγμα με τα μανιτάρια και τα κάστανα, αλατίζουμε, ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν και αποσύρουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,  ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Ανοίγουμε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τον κιμά, προσθέτουμε τη γέμιση και
προσεκτικά τυλίγουμε και κλείνουμε σε σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε για 30΄ στους 200ο C, σε προθερμασμένο φούρνο.
Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο και το αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 3

Κρούστα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παξιμάδι, το σουσάμι και τα μπαχαρικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα και τη μουστάρδα και με ένα πινέλο αλείφουμε το ρολό. Πασπαλίζουμε το ρολό με το μείγμα δημιουργώντας μια κρούστα και ψήνουμε ακόμη 10-΄15΄ το ρολό. Σερβίρουμε το κρέας σε φέτες και αν θέλουμε με ψητές ρέβες και ρέβες πουρέ.

Επόμενο Άρθρο
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.