Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στην Αρχαία Ολυμπία και θα μεταβεί στις πληγείσες, από την πυρκαγιά, περιοχές της Ηλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.
Σημειώνεται ότι στην Ηλεία βρίσκονται ήδη οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και μετά από εισήγηση των επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης έγινε εκκένωση των χωριών Λατζόι και Λιναριά.
Νωρίτερα, σήμερα (05.08.2021), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, κατά την οποία αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.