Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Kαναπεδάκια στο πι και φι: 20 ιδέες για ρεβεγιόν χωρίς κόπο

28 Δεκεμβρίου 2024
Kαναπεδάκια στο πι και φι: 20 ιδέες για ρεβεγιόν χωρίς κόπο

Για τα καναπεδάκια του ρεβεγιόν και των γιορτινών μαζώξεων δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε ιδιαίτερα. Όπως αποδεικνύουν και οι συνταγές-ιδέες της Νένας Ισμυρνόγλου και του Χριστόφορου Πέσκια που ακολουθούν, με δυο-τρία ωραία υλικά και μπόλικη φαντασία γίνονται θαύματα! Το πρώτο που φροντίζουμε είναι να προμηθευτούμε τις βάσεις.  Βάζουμε ό,τι μας αρέσει, όπως το αγαπημένο μας προζυμένιο ψωμί, φέτες από ψωμάκια μπριός, έτοιμα βολ ο βαν κ.ά, ή διαλέγουμε από τις παρακάτω προτάσεις:

  • Λεπτές φέτες μπαγκέτας, κομμένες λοξά, φρυγανισμένες.
  • Έτοιμη σφολιάτα ψημένη ανάμεσα σε δύο ταψιά, για να μη φουσκώσει, και κομμένη σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια.
  • Φέτες γερμανικού μαύρου ψωμιού, κομμένες σε τετράγωνα.
  • Αφράτα λεπτά παξιμαδάκια.
  • Έτοιμα μικρά ταρτάκια, που τα βρίσκουμε σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και ντέλι.

Οι ποσότητες που σας δίνουμε είναι για 10 καναπεδάκια.

Με μαρμελάδα αχλάδι, μουστάρδα και προσούτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 200 γρ. μαρμελάδα αχλάδι ή μήλο με 1 κουτ. σούπας μουστάρδα. Αλείφουμε 10 κροστίνι και απλώνουμε από 1 φέτα προσούτο.

Με βούτυρο, αυγά ρέγκας και φρέσκο κρεμμυδάκι

Αλείφουμε 10 κροστίνι με βούτυρο αγελάδας (συνολικά 200 γρ.), μοιράζουμε 80 γρ. αυγά μαύρης ρέγκας, 2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Με γαλομυζήθρα και απάκι

Σε 10 φρυγανισμένα ψωμάκια ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Αλείφουμε κάθε φέτα με γαλομυζήθρα (συνολικά 200 γρ.) και από πάνω βάζουμε από 1 φέτα απάκι (συνολικά 180 γρ.), 1-2 φετούλες ραπανάκι, μερικά σπόρια ροδιού και κομματάκια δυόσμου και μαυροκούκι.

Με κατίκι, μαυροκούκι και μέλι

Σε 10 σφολιατάκα απλώνουμε από 1 κουτ. σούπας κατίκι (συνολικά 200 γρ.). Ραντίζουμε με μέλι θυμαρίσιο (συνολικά 100 γρ.) και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.Με κατσικίσιο τυρί και μούρα

Μοιράζουμε σε 10 φέτες φρυγανισμένο ψωμί 240 γρ. κατσικίσιο τυρί σκληρό, σε κυβάκια. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοιράζουμε 160 γρ. μούρα.

 

Πάνω: Με βούτυρο, αυγά ρέγκας και φρέσκο κρεμμυδάκι. Κάτω: Με μαρμελάδα αχλάδι, μουστάρδα και προσούτο.

 

 

Με κατσικίσιο τυρί και μούρα, με γαλομυζήθρα και απάκι, με κατίκι, μαυροκούκι και μέλι.

 

Με κυδωνόπαστο και λούζα

Απλώνουμε σε 10 κροστίνι από 1 λεπτή φέτα κυδωνόπαστο (συνολικά 180 γρ.). Από πάνω βάζουμε 1 λεπτή φέτα λούζα (συνολικά 180 γρ.) και πασπαλίζουμε με λίγο μαυροκούκι.

Με ξινόκρεμα και αυγά σολομού

Σε 10 κροστίνι μοιράζουμε 240 γρ. ξινόκρεμα, 100 γρ. αυγά σολομού, λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και ξύσμα από 1/2 λάιμ.

Με γιαούρτι, αγγουράκι τουρσί και καπνιστό χέλι

Αλείφουμε 10 φέτες φρυγανισμένο ψωμί με 240 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό, βάζουμε από 1 αγγουράκι τουρσί σε φετάκια και από 1 φέτα καπνιστό χέλι.

Με μαρμελάδα ντομάτας και κοπανιστή

Μοιράζουμε 100 γρ. μαρμελάδα ντομάτας σε 10 κροστίνι. Τρίβουμε από πάνω λίγη φέτα ή κοπανιστή (συνολικά 200 γρ.) και λίγη ρίγανη.

Με γιαούρτι, ούζο και καπνιστή πέστροφα

Σε μπολ ανακατεύουμε 150 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό με 4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο, 30 ml χυμό λεμονιού, 15 ml ούζο και αλατοπίπερο. Αλείφουμε με το μείγμα 10 κροστίνι ή γεμίζουμε 10 έτοιμα ταρτάκια και απλώνουμε από 1 λεπτή φέτα καπνιστής πέστροφας (συνολικά 180 γρ.).

 

Με κυδωνόπαστο και λούζα, με ξινόκρεμα και αυγά σολομού και με γιαούρτι, αγγουράκι τουρσί και καπνιστό χέλι, πολλά μπορούμε να ετοιμάσουμε στα γρήγορα.

 

 

Καναπεδάκια με μαρμελάδα αχλάδι, μουστάρδα και προσούτο και με μαρμελάδα ντομάτας και κοπανιστή.

 

Με πέστο, ντοματίνια και μοτσαρέλα

Απλώνουμε σε 10 φετούλες ψωμί, φρυγανισμένες, στρογγυλές και λεπτές, από 1 κουτ. σούπας έτοιμο ή σπιτικό πέστο βασιλικού (συνολικά 180 γρ.), 1 λεπτή φέτα βουβαλίσια μοτσαρέλα Κερκίνης (συνολικά 200 γρ.) και από 2 ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Με κατσικίσιο τυρί, μυρώνια και σαλάμι Λευκάδος

Ανακατεύουμε 100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας μυρώνια, ψιλοκομμένα. Αλείφουμε 10 φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας ή γερμανικού ψωμιού και από πάνω απλώνουμε από 1 φετούλα σαλάμι Λευκάδος.

Με ξινόκρεμα και αυγοτάραχο

Σε 10 κροστίνι απλώνουμε 240 γρ. ξινόκρεμα και σκορπίζουμε ομοιόμορφα 100 γρ. τρίμμα αυγοτάραχου. Πασπαλίζουμε με περίπου 4 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο και ξύσμα από 1 λεμόνι.

Με χούμους σουσάμι και ντοματίνια

Σε 10 κροστίνι απλώνουμε 240 γρ. χούμους (έτοιμο ή σπιτικό) και από πάνω από 2 ντοματίνια κομμένα στη μέση. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι καβουρδισμένο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Με τσατνεϊ της στιγμής και νιώτικο κεφαλοτύρι

Ανακατεύουμε 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας με 30 ml ξίδι και λίγο πιπέρι καγιέν. Αλείφουμε με αυτό 10 κροστίνι και μοιράζουμε από πάνω φλούδες από νιώτικο κεφαλοτύρι (συνολικά 100 γρ).

Με μαρμελάδα ντομάτας και φέτα ή με γιαούρτι, ούζο και καπνιστή πέστροφα;

Με αβοκάντο, γαλοτύρι και κολίανδρο

Αλείφουμε 10 κροστίνι με 150 γρ. γαλοτύρι, ή τυρί κρέμα, απλώνουμε από 2 λεπτές φέτες αβοκάντο, ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Με μπλε τυρί, χουρμάδες και καρύδια

Σε 10 λεπτές φέτες από πολύσπορο ψωμί γερμανικού τύπου απλώνουμε περίπου 150 γρ. μπλε τυρί της αρεσκείας μας. Από πάνω βάζουμε από 3 λεπτές φέτες χουρμά και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρυδόψιχα.

Με λούζα και λιαστά σύκα

Πολτοποιούμε 15 ξερά σύκα Κύμης και αλείφουμε με τον πολτό 10 μικρές μπρουσκέτες. Από πάνω απλώνουμε λεπτές φέτες λούζας (180 γρ. συνολικά) και φυλλαράκια δυόσμου.

Με γαύρο μαρινάτο και ξινόμηλα

Σε 10 φρυγανισμένες φέτες ψωμί μοιράζουμε 20 φιλέτα (καλά στραγγισμένα) γαύρου μαρινάτου, 4 κουτ. γλυκού κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κουτ. σούπας ξινόμηλο σε κυβάκια.

Με καπνιστή πέστροφα και αχλάδι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε (όλα ψιλοκομμένα): 200 γρ. καπνιστή πέστροφα, 1 αχλάδι με τη φλούδα, 1/2 αβοκάντο, 40 ml χυμό λεμονιού, λίγο ξύσμα λεμονιού, 2 κουτ. γλυκού φρέσκο κρεμμυδάκι και 50 ml ελαιόλαδο.

Τι πίνουμε με τα καναπεδάκια;

Ένα αφρώδες, ξηρό λευκό ή ροζέ κρασί θα ταιριάξει με όλα. Εναλλακτικά, ένα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή sherry manzanilla.

gastronomos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Το ανέκδοτο της ημέρας

Επόμενο Άρθρο

ΙΗΣΟΥΣ ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΟΝΟΜΑ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΜΑΣ!

Σχετικά Άρθρα

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα
Συνταγες

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα

4 Δεκεμβρίου 2025
Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα
Συνταγες

Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα

3 Δεκεμβρίου 2025
Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι
Συνταγες

Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι

2 Δεκεμβρίου 2025
Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα
Συνταγες

Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα

1 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Στον πάτο της Ευρώπης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Αρνητικοί οι οικονομικοί δείκτες
Τοπικά

Η Δ.Ελλάδα στο επίκεντρο: Ο χάρτης των έργων που αλλάζουν Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία & Ηλεία έως το 2027

5 Δεκεμβρίου 2025
Τοπικά

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Το ωράριο καταστημάτων ενόψει Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς

5 Δεκεμβρίου 2025
Η νέα Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία –Μετά από εκατοντάδες νεκρούς, ένας δρόμος με ασφάλεια
Τοπικά

Η νέα Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία –Μετά από εκατοντάδες νεκρούς, ένας δρόμος με ασφάλεια

5 Δεκεμβρίου 2025
Προκαλεί ο νεοδημοκράτης Χρήστος Μαγειρίας: Κέρδισε το τζόκερ 7-8 φορές
Ελλάδα, Πολιτική

Προκαλεί ο νεοδημοκράτης Χρήστος Μαγειρίας: Κέρδισε το τζόκερ 7-8 φορές

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
ΙΗΣΟΥΣ ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΟΝΟΜΑ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΜΑΣ!

ΙΗΣΟΥΣ ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΟΝΟΜΑ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΜΑΣ!

Τουρκία-Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Θεού θέλοντος, μια μέρα οι στρατιώτες μας θα κολυμπήσουν ως το Καστελόριζο»

Τουρκία-Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Θεού θέλοντος, μια μέρα οι στρατιώτες μας θα κολυμπήσουν ως το Καστελόριζο»

Iδιωτικά νησιά μέχρι βίλες στα βουνά – Πού περνούν τις διακοπές Χριστουγέννων οι υπερπλούσιοι

Iδιωτικά νησιά μέχρι βίλες στα βουνά – Πού περνούν τις διακοπές Χριστουγέννων οι υπερπλούσιοι

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος