Ημέρα «διπλής» κινητοποίησης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα, μεταξύ αυτών και της Ηλείας, να έχουν ήδη ανακοινώσει αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών τους. Υπενθυμίζουμε ότι οι Δήμαρχοι όλης της χώρας με απόφαση της ΚΕΔΕ θα κλείσουν τους Δήμους διαμαρτυρόμενοι για τη «συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»
Η ΚΕΔΕ καλεί σε συμμετοχή του Αιρετού Αυτοδιοικητικού Προσωπικού, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή των Ελλήνων (επί της Οδού Βασ. Σοφίας) την ίδια ημέρα, στις 12:00 το μεσημέρι.
– Ενδεικτικά, για τον Δήμο Πύργου, κλειστές θα παραμείνουν για το κοινό όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Πύργου, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 λόγω της συμμετοχής του Δήμου στην πανελλαδική κινητοποίηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης, που είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους δημότες, επικεντρώνονται σε δύο βασικούς άξονες: Άμεση ενίσχυση με πόρους και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Μιλώντας για την κινητοποίηση, ο Δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, τόνισε: «Ο Δήμος μας, όπως και το σύνολο των Δήμων, βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμους τομείς, όπως η καθαριότητα και οι υπηρεσίες μας, που είναι υποστελεχωμένες.
Ζητάμε λοιπόν την άμεση πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών και δημιουργούν υπερφόρτωση στους ήδη υπηρετούντες εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα, απαιτούμε την άμεση και πλήρη απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων (ΚΑΠ), οι οποίοι έχουν περικοπεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας δυσχερή την κάλυψη βασικών λειτουργικών μας αναγκών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος θεσμός για τον πολίτη. Με άδεια ταμεία και χωρίς προσωπικό, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών μας.
Ζητάμε, τέλος, την κατανόηση των δημοτών για την προσωρινή ταλαιπωρία, θεωρώντας ότι αυτό γίνεται για το δικό τους όφελος και τη βελτίωση των υπηρεσιών που τους παρέχονται».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α και το 39ο Τακτικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025με κυρίαρχο αίτημα την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων και την προάσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με την εδώ και τώρα αύξηση των μισθών, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την πάταξη της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας. Κάτι για το οποίο ωστόσο η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη.
Αντί να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτώχειας, αφήνει την Ελληνική Κοινωνία απροστάτευτη απέναντι στα ανεξέλεγκτα καρτέλ της ενέργειας, των τροφίμων και γενικά των ευρείας κατανάλωσης προϊόντων. Κρατά στα τάρταρα τους μισθούς των εργαζομένων, με συνέπεια η αγοραστική τους δύναμη να έχει γκρεμιστεί κατά 40% την τελευταία δεκαετία, η κρίση να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, όπως επίσης η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε όλη τη χώρα.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) καταρρέει και μαζί της καταρρέουν οι υπηρεσίες πρός τους πολίτες. Η χρόνια υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και οι διαρκείς Νομοθετικές παρεμβάσεις που μετατρέπουν τους Δήμους σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες και εργολάβους οδηγούν σε μια πρωτοφανή θεσμική και οικονομική κρίση.
Οι Δήμοι βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία. Πολλοί εξ αυτών αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τη μισθοδοσία των εργαζομένων τους. Κρίσιμοι τομείς, όπως αυτοί της Καθαριότητας, του Πρασίνου, οι Κοινωνικές Δομές και οι Τεχνικές Υπηρεσίες λειτουργούν στα όρια τους. Ο δανεισμός, στον οποίο καταφεύγουν κάποιοι Δήμοι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει λύση.
Την ίδια στιγμή, οι πολίτες πληρώνουν υπέρογκες αυξήσεις Δημοτικών Τελών που ξεπερνούν κάθε λογική μόνο και μόνο για να καλυφθούν τα κενά που αφήνει η κρατική εγκατάλειψη. Το αντίκρισμα της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών είναι δυσανάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π., οι Κοινωνικές Δομές, η Καθαριότητα κ.λπ. υποβαθμίζονται για χάρη των ιδιωτών και εργολάβων…
Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α., που σηκώνουν καθημερινά στις πλάτες τους τη λειτουργία των Δήμων λέμε ξεκάθαρα: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…!!!
Δεν θα αποδεχτούμε τη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Δεν θα αποδεχτούμε την υποβάθμιση των υπηρεσιών για τους πολίτες.
Δεν θα αποδεχτούμε τους Δήμους-Επιχειρήσεις, τους Δήμους που λειτουργούν για τα συμφέροντα των λίγων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. την ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας με όλα τα σωματεία και τους αγρότες στην Κεντρική Πλατεία Πύργου στις 11.00 το πρωί και να απαιτήσουν:
Αξιοπρεπείς μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων.
Δημόσιες και Κοινωνικές υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών και όχι των καρτέλ και των εργολάβων. Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» και τερματισμός της «ομηρίας» χιλιάδων συμβασιούχων με την μονιμοποίηση τους.
Να μπει τέλος στην φτώχεια, την ακρίβεια και την πολιτική εξαθλίωσης.
Αντιπροσωπεία του συλλόγου με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ θα συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΖΟΥ ΕΛΕΝΗ
















