Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα φέτας

23 Ιουνίου 2025
Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα φέτας
45′ προετοιμασία
20′ τηγάνισμα
1 ώρα και 10′ αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για την σάλτσα φέτας

Διαδικασία

  1. Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα κολοκύθια, κρατώντας λοξά, ξαπλωτά κατά τα 2/3, και τα τρίβουμε με αργή κίνηση, πιέζοντας κάθε κολοκύθι στον τρίφτη, ώστε να βγουν τρίμματα μακριά και χοντρά, ψωμωμένα.
  2. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα μεγάλο μπολ, αλατίζουμε γενναιόδωρα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κρεμμύδια και τα 40 ml ελαιόλαδο και τα σιγομαγειρεύουμε στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, να ξανθύνουν και να μελώσουν, αλλά να μη ροδίσουν.
  4. Τραβάμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά.
  5. Αδειάζουμε τα αλατισμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι, τα αφήνουμε 5 λεπτά και μετά τα στύβουμε πολύ καλά με το χέρι.
  6. Μεταφέρουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα χλιαρά ποσαρισμένα κρεμμύδια μαζί με το λάδι τους, τα τρία μυρωδικά (δυόσμο, σχοινόπρασο, μαϊντανό), το σκόρδο, το πάνκο, την αμυγδαλόσκονη, τα αυγά, το ξύσμα και λευκό πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Τηγάνισμα

  1. Αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά, πλάθουμε με το μείγμα κεφτέδες με βάρος 30-40 γρ.
  2. Τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί πασπαλισμένο με αρκετό αλεύρι και τους βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, για να σφίξουν.
  3. Ζεσταίνουμε άφθονο – κυριολεκτικά άφθονο– ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα. Η ιδανική θερμοκρασία τηγανίσματος είναι 170-175°C, την οποία ελέγχουμε με θερμόμετρο.
  4. Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το ψυγείο, τους αναποδογυρίζουμε στο αλεύρι για να αλευρωθούν και από την άλλη πλευρά και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι, σε μικρές δόσεις.
  5. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι και τραγανοί. Όταν είναι έτοιμοι, συνήθως ανεβαίνουν στην επιφάνεια του λαδιού, σαν λουκουμάδες.
  6. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε ζεστούς ή χλιαρούς.

Σάλτσα φέτας ζεστή και πυκνή

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 300 ml πρόβειο ή κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα μέχρι να κάψει αλλά να μη φουσκώσει.
  2. Τραβάμε από τη φωτιά, θρυμματίζουμε μέσα στο καυτό γάλα 500 γρ. φέτα πικάντικη και χτυπάμε το μείγμα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  3. Ρίχνουμε 50 ml ελαιόλαδο, λίγη φρέσκια ρίγανη και πιπέρι, χτυπάμε για λίγο ακόμη και αφήνω τη σάλτσα να γίνει χλιαρή.

gastronomos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Mπίρες χωρίς αλκοόλ: Ανεβάζουν σάκχαρο, τριγλυκερίδια και χοληστερόλη σύμφωνα με μελέτη

Επόμενο Άρθρο

Πύργος: Kρίθηκε ένοχος ο οδηγός του απορριμματοφόρου του Δήμου Πύργου για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός Νίκος Γεωργίου

Σχετικά Άρθρα

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα
Συνταγες

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα

4 Δεκεμβρίου 2025
Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα
Συνταγες

Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα

3 Δεκεμβρίου 2025
Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι
Συνταγες

Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι

2 Δεκεμβρίου 2025
Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα
Συνταγες

Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα

1 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Σχολεία: Πότε λήγει το σχολικό έτος για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – Τέλη Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις
Εκπαίδευση, Ελλάδα

Πανελλήνιες 2026: Συνεχίζεται η υποβολή Δηλώσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις

5 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεία: Αγρότες έκλεισαν την Ε.Ο στο ύψος του Πύργου και των Λεχαινών
Τοπικά

Πατρών-Πύργου: Έκλεισαν τον κόμβο στον Πύργο και πάλι οι αγρότες Ηλείας

5 Δεκεμβρίου 2025
Στον πάτο της Ευρώπης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Αρνητικοί οι οικονομικοί δείκτες
Τοπικά

Η Δ.Ελλάδα στο επίκεντρο: Ο χάρτης των έργων που αλλάζουν Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία & Ηλεία έως το 2027

5 Δεκεμβρίου 2025
Τοπικά

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Το ωράριο καταστημάτων ενόψει Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Πύργος: Kρίθηκε ένοχος ο οδηγός του απορριμματοφόρου του Δήμου Πύργου για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός Νίκος Γεωργίου

Πύργος: Kρίθηκε ένοχος ο οδηγός του απορριμματοφόρου του Δήμου Πύργου για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός Νίκος Γεωργίου

ΠΥΡΓΟΣ: Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, το Κέντρο Κοινότητας και το Βοήθεια στο Σπίτι, σε νέο κτίριο

ΠΥΡΓΟΣ: Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, το Κέντρο Κοινότητας και το Βοήθεια στο Σπίτι, σε νέο κτίριο

Φωτιά στις τσέπες των καπνιστών βάζουν οι Βρυξέλλες (πίνακες)

Φωτιά στις τσέπες των καπνιστών βάζουν οι Βρυξέλλες (πίνακες)

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος