30′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Μερίδες: 8 μικρά μπολ
Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και την κολοκύθα για περίπου 20 – 25 λεπτά, χωρίς να προσθέσουμε υγρά, ανακατεύοντας πότε-πότε μέχρι να μελώσει η κολοκύθα. Αυτό το παρατεταμένο σοτάρισμα θα κάνει την κολοκύθα -και τη σούπα- νοστιμότερη.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, το κάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά.
- Μετά ρίχνουμε το ζωμό και δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
- Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.
- Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με τρίμματα φέτας.
gastronomos.gr












