Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Κόροιβος: Ηττήθηκε με ανατροπή από τον Παπάγο – Όλη η εικόνα και η συνέχεια

14 Νοεμβρίου 2025
Κόροιβος: Ηττήθηκε με ανατροπή από τον Παπάγο –  Όλη η εικόνα και η συνέχεια

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας αγωνίστηκε το Σάββατο 8/11 για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Elite League, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Α.Σ. Παπάγου και ηττήθηκε με 69-67. Μετά από ένα κακό – κυρίως επιθετικά – δεύτερο μέρος κι ειδικά στοτελευταίο δεκάλεπτο, κι ενώ είχε προηγηθεί με μεγάλη διαφορά πριν…

Η ηλειακή ομάδα στο ματς αυτό παρατάχθηκε ξανά με κάποια σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, αφού ο βασικός σέντερ Παναγιώτης Βύρλας που τελικά έχει υποστεί ρήξη χιαστού συνδέσμου χάνει το υπόλοιπο της σεζόν (η ομάδα κάνει κάποιες προσπάθειες για απόκτηση παίκτη που θα τον αναπληρώσει), ενώ ο Πετανίδης αγωνίστηκε μόνο για κάποιο μικρό διάστημα, αφού δεν είναι ακόμα πλήρως έτοιμος από τον προηγούμενο τραυματισμό του στον ώμο. Παρόλα αυτά η ομάδα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά δεν το κατάφερε!

Ο αγώνας

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Κόροιβος εξαρχής διατήρησε προβάδισμα, με 2–6, με 4-10 και με 10-14 στη συνέχεια (στο 6’). Ενώ παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων που μείωσαν σε 15-16 η ηλειακή ομάδα πήγε στο 15–20 το σκορ και τελικά το διάστημα αυτό ολοκληρώθηκε με σκορ 19–23 σε προβάδισμα του Κοροίβου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κόροιβος ξεκίνησε πολύ καλά και με ένα σερί 0-7 βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 19–30 ενώ συνέχισε σε ανάλογο ρυθμό. Με λύσεις επιθετικά αλλά και πολύ καλός αμυντικά, προηγήθηκε και με 25-40 σε +15 διαφοράς το τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου, για να ολοκληρωθεί τελικά το διάστημα αυτό και το πρώτο ημίχρονο με 28–44 σκορ (επιμέρους δεκαλέπτου 9–21).

– Στο πρώτο μέρος, ο Βάρνερ είχε 18π. (4/6δ., 1/2τρ. 7/10β., 6ρ.), ο Καλιανιώτης 9π. (4/5δ.), κι ο Παρασκευόπουλος 6π. (1/1δ., 1/1τρ.), κι από τον Παπάγου ο Άντερτον είχε 12π. (2/6δ., 1/3τρ.).), κι ο Σκοτ 8π. (4/7δ.).

Το τρίτο δεκάλεπτο και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κόροιβο να σκοράρει πρώτος ανεβάζοντας σε 28-46 το σκορ, αλλά στη συνέχεια να “μπλοκάρει” επιθετικά, κι έτσι ο Παπάγος με ένα σερί 9-0 μείωσε σε 37-46. Ο Κόροιβος εκεί ανέβασε σε 37-50 αλλά γενικότερα δυσκολευόταν επιθετικά οπότε οι γηπεδούχοι που προσπαθούσαν να “ξαναμπούν” στο ματς μείωσαν έπειτα σε 43-50 στο 28’ του αγώνα. Ο Κόροιβος βρήκε κάποιους πόντους στη συνέχεια και σε συνδυασμό με δυο καλές άμυνες, έκλεισε αυτό το διάστημα με 43-55 σκορ (επιμέρους δεκαλέπτου 15–11).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Κόροιβο μετά το πρώτο ενάμιση λεπτό να είναι μπροστά με 46-57 αλλά τον Παπάγου να “απαντά” με τρίποντο και βολή για το 50-57 κι έπειτα να μειώνει περισσότερο σε 54-57 στο 33’ καθώς και στον πόντο σε 56-57 στο 34’ του αγώνα. Ενώ στο 35’ οι γηπεδούχοι πέρασαν και μπροστά με 59-58 (τρίπ. Άντερτον). Στο 37’ το σκορ ήταν 63-63 με τη μάχη να συνεχίζεται ακόμα πιο δυνατή, αλλά και με τη διαιτησία να αφήνει κάποιες πιο δυνατές άμυνες των γηπεδούχων. Το ματς είχε γίνει ταυτόχρονα και πιο νευρικό και υπήρξαν ακολούθως κάποιες άστοχες επιθέσεις των δυο ομάδων. Ενώ στο 1’40’’ πριν το τέλος ο Κόροιβος έχασε αμυντικό ριμπάουντ από δυο παίκτες του που πήγαν μαζί σε αυτό κι ο Παπάγος εκεί με κοντινό λέι-απ ξαναπέρασε μπροστά με 65-63, με τον Κόροιβο να αστοχεί στην επόμενη επίθεση. Και τον Παπάγο να κάνει με δυο βολές το 67-63 στο 1’10’’ πριν τη λήξη. Στα 52’’ ο Κόροιβος μείωσε με τον Βάρνερ ο οποίος όμως αστόχησε και σε μια βολή, στα 32’’ ο Παπάγος κέρδισε φάουλ κι είχε 2/2 βολές για το 69-65. Στα 27’’ ο Βάρνερ μείωσε σε 69–67 ενώ στα 4’’ ο Παπάγος αστόχησε σε τρίποντο κι ο Κόροιβος έκανε ένα τελευταίο υπό πίεση σουτ του Βάρνερ με τη μπάλα να χτυπάει στεφάνι και να πέφτει έξω από αυτό, για να ολοκληρωθεί έτσι ο αγώνας με τελικό σκορ το 69-67 (επιμέρους δεκαλέπτου 26-12). Σε σημαντική νίκη των γηπεδούχων, ειδικά βάση της εξέλιξης του αγώνα και αντίστοιχα “άδοξη” ήττα του Κοροίβου.

*  Ο Κόροιβος είχε συνολικά, 20/37 δίπ. (16/37 ο Παπάγος), 4/21 τρίπ. (έναντι 5/24), 15/27 β. (έναντι 22/25), 37 ριμπ.-τα 8 επιθ. (έναντι 33-τα 4 επιθ.), 14 ασ. (έναντι 17), 6 κλ. (έναντι 6), 12 λάθη (έναντι 9).

Παπάγου (Καρακώστας): Μπιλάλης 7 (1/8τρ., 7ασ.), Άντερτον 28 (4/14δ., 2/5τρ., 7ρ., 6ασ.), Δενδρινός 2, Παγίδας, Μαλέλης 2 (9ρ., 4κοψ.), Σκούρτης, Αγγελή 1, Καραμαλέγκος 11 (2/5τρ.), Σκοτ 18 (8/12δ., 8ρ.)

Κόροιβος (Γιαπλές): Μάρκου, Λεμπέσης, Σλέιτερ 4 (1/2δ., 0/4τρ.), Κωνσταντινίδης 6 (2/4τρ., 5ρ.), Βασιλάκος, Πιλάβιος 4 (1/6δ., 6ρ.), Παρασκευόπουλος 8 (2/2δ., 1/3τρ., 6ρ., 5ασ.), Βάρνερ 31 (10/16δ., 1/6τρ., 8/14β., 11ρ.), Πετανίδης 3 (1/1δ.), Κάτζος, Καλιανιώτης 11 (5/8δ., 0/3τρ., 5ρ.)    –   Αδαμόπουλος (δεν έπ.)

Τα άλλα ματς της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/11

Πρωτέας Βούλας – Ψυχικό  83-63

Αιγάλεω – Δόξα Λευκάδας  60-95

Μαχητές Πεύκων – Πανερυθραϊκός  102-92 παράταση  (καν.αγ. 84-84)

Τρίκαλα – Ν.Ε. Μεγαρίδας  84-88

Βίκος Ιωαννίνων – Δάφνη  91-53

ΑΓΕ Χαλκίδας – Γ.Σ. Σοφάδες  91-54

Δευτέρα 10/11

Λαύριο – Νίκη Βόλου  82-69

Η Βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. Δόξα Λευκάδας    13    (6-1)

2. Βίκος Ιωαννίνων    13     (6-1)

3. Πρωτέας Βούλας   13    (6-1)

4. Ν.Ε.Μεγαρίδας   13    (6-1)

5. Ψυχικό   11     (4-3)

6. Α.Σ. Παπάγου     11     (4-3)

7. Μαχητές Πεύκων     11    (4-3)

8. Κόροιβος Αμαλιάδας    11    (4-3)

9. Νίκη Βόλου    11    (4-3)

10. ΑΓΕ Χαλκίδας     10    (3-4)

11. Πανερυθραϊκός     10    (3-4)

12. Λαύριο     10     (3-4)

13. Δάφνη     9     (2-5)

14. Γ.Σ. Σοφάδες    8     (1-6)

15. Αιγάλεω     7     (0-7)

16. Τρίκαλα     7     (0-7)

Το σύστημα διεξαγωγής και οι αλλαγές

* Στην περίπτωση που η ομάδα που πάρει την 1η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος έχει τρεις (3) ή περισσότερες νίκες διαφορά από την δεύτερη, τότε ανακηρύσσεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ και ανέρχεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία (GBL). Σε μια τέτοια περίπτωση τα PLAY OFF, διεξάγονται ως εξής: 2-9, 3-8, 4-7, 5-6.

Κι έπειτα, στο Final-4, οι ομάδες ανάλογα με την κατάταξη που έλαβαν στα PLAY OFF, αγωνίζονται ως εξής: 2 – 5 και 3 – 4. Οι αγώνες διεξάγονται με σύστημα απλού αποκλεισμού (knock out). Οι νικήτριες των ζευγαριών 2-5 και 3-4 αγωνίζονται μεταξύ τους και η νικήτρια εξ αυτών ανέρχεται στην Α1 Εθνική (GBL).

* Αν η πρώτη δεν έχει τέτοια διαφορά, τότε μετέχει κι αυτή στα PLAY OFF που διεξάγονται με το πρότερο σύστημα ως εξής: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Κι έπειτα, στο Final-4 οι ομάδες ανάλογα με την κατάταξη που έλαβαν στα PLAY OFF, αγωνίζονται ως εξής: 1 – 2, 3 – 4. Η νικήτρια του 1 – 2, καταλαμβάνει την 1η θέση, ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια της κατηγορίας και ανέρχεται στην Α1 Εθνική (GBL). Η ηττημένη του 1 – 2 αγωνίζεται εκ νέου με την νικήτρια του 3-4 και η νικήτρια εξ αυτών καταλαμβάνει τη 2η θέση και ανέρχεται στην Α1 Εθνική (GBL).

* Δεν υπάρχουν στη νέα σεζόν play in

* Υποβιβάζονται ξανά, συνολικά τέσσερις ομάδες.

**  Οι θέσεις 11-14 μπαίνουν στα Playouts

Εκεί, τα ζευγάρια θα είναι: 11-14 και 12-13. Και σε αυτή τη διαδικασία, οι νίκες της κανονικής σεζόν ανά ζευγάρι μεταφέρονται, και σε περίπτωση που αυτές είναι 1-1 τότε η πρόκριση θα κρίνεται στις τρεις νίκες, ενώ αν είναι 2-0 ή 0-2 θα κρίνεται στις τέσσερις νίκες. Οι ηττημένοι των ζευγαριών θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική

*** Οι θέσεις 15-16 υποβιβάζονται απευθείας στη Β’ Εθνική.

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Σάββατο 15/11

Κόροιβος Αμαλιάδας – Λαύριο    (ώρα 5.00 μ.μ.)

ΑΓΕ Χαλκίδας – Μαχητές Πεύκων

Γ.Σ. Σοφάδες – Τρίκαλα

Δάφνη – Πρωτέας Βούλας

Ψυχικό – Αιγάλεω

Δόξα Λευκάδας – Α.Σ. Παπάγου

Νίκη Βόλου – Πανερυθραϊκός

Δευτέρα 17/11

Ν.Ε. Μεγαρίδας – Βίκος Ιωαννίνων

Προηγούμενο Άρθρο

Την Κυριακή ανοικτά για το κοινό τα κτήματα κρασιού στην Ηλεία

Επόμενο Άρθρο

Kτηνοτρόφοι Ηλείας: Διπλή ζημιά από ευλογιά & καταρροϊκό πυρετό-Επιμένουν στις κινητοποιήσεις

Σχετικά Άρθρα

Ποδόσφαιρο: Πρόγραμμα και διαιτητές των τοπικών αγώνων (Α’ – Β’ – Γ’)
Αθλητικά

Ποδόσφαιρο: Πρόγραμμα και διαιτητές των τοπικών αγώνων (Α’ – Β’ – Γ’)

4 Δεκεμβρίου 2025
Γ’ Εθνική–4ος Όμιλος: Αποτελέσματα της 3ης μέρας – Σημαντική νίκη του Πύργου με Παναχαϊκή – Βαθμολογία και συνέχεια
Αθλητικά

Πύργος: Για τη σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο (Κυριακή – Στάδιο)

4 Δεκεμβρίου 2025
Κύπελλο Ηλείας: Την Τετάρτη 15/10 οι πρώτοι αγώνες – Το πρόγραμμα της Α’ φάσης
Αθλητικά

Κύπελλο Ηλείας: Ολοκληρώθηκε η Γ’ φάση – Όλα τα ζευγάρια ως τον τελικό

4 Δεκεμβρίου 2025
Κόροιβος: «Ρίχνει βόμβα» με την απόκτηση του Κένταλ Σμιθ
Αθλητικά

Κόροιβος: «Ρίχνει βόμβα» με την απόκτηση του Κένταλ Σμιθ

30 Νοεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Το μυστικό που προλαμβάνει την άνοια και αναζωογονεί τον εγκέφαλο
Υγεία

Άνοια: «Αόρατοι» ασθενείς οι φροντιστές που εξίσου χρειάζονται στήριξη

4 Δεκεμβρίου 2025
Ποδόσφαιρο: Πρόγραμμα και διαιτητές των τοπικών αγώνων (Α’ – Β’ – Γ’)
Αθλητικά

Ποδόσφαιρο: Πρόγραμμα και διαιτητές των τοπικών αγώνων (Α’ – Β’ – Γ’)

4 Δεκεμβρίου 2025
Μαρία Καρυστιανού για Άγνωστο Στρατιώτη: Tο μνημείο παραδίδεται στα περιστέρια και στα κινητά των τουριστών – Θα γράψουμε τα ονόματα των παιδιών μας με το αίμα μας
ΤΕΜΠΗ

Καρυστιανού: ΟΠΕΚΕΠΕ & Τέμπη έχουν κοινή ρίζα το Άρθρο 86 – Καταγγελία στο ευρωκοινοβούλιο

4 Δεκεμβρίου 2025
Πύργος: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 48 χρόνια του ο Αλέξης Μυλωνόπουλος
Τοπικά

Πύργος: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 48 χρόνια του ο Αλέξης Μυλωνόπουλος

4 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Πανώλη αιγοπροβάτων: Ξεκίνησαν οι πρώτες μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου

Kτηνοτρόφοι Ηλείας: Διπλή ζημιά από ευλογιά & καταρροϊκό πυρετό-Επιμένουν στις κινητοποιήσεις

Έλον Μασκ: Τι μπορεί να αγοράσει με το αδιανόητο ποσό του $1 τρισ. – Από την Coca-Cola μέχρι… την Ελβετία

Έλον Μασκ: Τι μπορεί να αγοράσει με το αδιανόητο ποσό του $1 τρισ. – Από την Coca-Cola μέχρι… την Ελβετία

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου – Το πρόγραμμα της Κυριακής και της Δευτέρας

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου – Το πρόγραμμα της Κυριακής και της Δευτέρας

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος