20′ προετοιμασία
1 μήνας και 4 ημέρες αναμονή
Υλικά
Τεμάχια: 1 μπουκάλι
Διαδικασία
- Για το λικέρ μανταρινιού, ξεκινάμε βάζοντας σε γυάλινο δοχείο τις φλούδες από τα μανταρίνια μαζί με το κονιάκ, σφραγίζουμε καλά το δοχείο και αφήνουμε για 20 ημέρες να εκχυλιστούν τα αρώματα.
- Μόλις παρέλθουν οι 20 ημέρες, φτιάχνουμε ένα σιρόπι: Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
- Αφαιρούμε τις φλούδες του μανταρινιού από το κονιάκ και το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι.
- Αναμειγνύουμε το σιρόπι με το κονιάκ και το κλείνουμε σε γυάλινο μπουκάλι.
- Αφήνουμε το λικέρ για 2 εβδομάδες να σταθεί πριν το σερβίρουμε, ώστε να δέσουν καλύτερα τα αρώματα.
gastronomos.gr









