15′ προετοιμασία
15′ τηγάνισμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες σαντορινιούς, τρίβουµε τις ντοµάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις αφήνουµε σε ένα ψιλό σουρωτό για περίπου 1 ώρα, να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους.
- Τις µεταφέρουµε σε ένα µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα και τα ξερά κρεµµύδια, τον δυόσµο, το µπέικιν πάουντερ, το 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουµε µε ένα κουτάλι.
- Το µείγµα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό και να στέκεται στο κουτάλι. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο αλεύρι επιπλέον *.
- Ρίχνουµε σε ένα βαθύ τηγάνι µε βαρύ πάτο το λάδι και το αφήνουµε να κάψει.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουµε κουταλιά κουταλιά από το µείγµα και το ρίχνουµε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουµε τους ντοµατοκεφτέδες (λίγους λίγους κάθε φορά, για να µην πέφτει η θερµοκρασία του λαδιού) σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, µέχρι να πάρουν ένα ωραίο, βαθύ ρόδινο χρώµα και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις είναι έτοιµοι, τους βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουµε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- Τηγανίζουµε τις επόµενες δόσεις.
- Σερβίρουµε τους κεφτέδες ζεστούς.
gastronomos.gr












