Ακολουθήστε μας:
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο

11 Ιουλίου 2025
Παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο
30′ προετοιμασία
10 ώρες και 10′ αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 40′

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο, αρχικά βάζουμε, σε μια κατσαρόλα, τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
  3. Παράλληλα, ξεκινάμε να χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ (με το σύρμα).
  4. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε αμέσως, με πολύ αργή και σταθερή ροή, μέσα στους κρόκους χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  5. Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει πια αφράτη, λευκή κρέμα.
  6. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα έως ότου γίνει ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα.
  7. Στρώνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αφήνουμε τις άκρες της να εξέχουν αρκετά.
  8. Αδειάζουμε μέσα το 1/3 του μείγματος του παρφέ και τοποθετούμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη, να πήξει λίγο αυτή η στρώση.
  9. Από πάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα και συνεχίζουμε με άλλη μία δόση παρφέ (το μισό από όσο έχει απομείνει).
  10. Παγώνουμε για 10 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί λίγο και αυτή η στρώση και απλώνουμε πάνω της το γλυκό του κουταλιού.
  11. Τέλος, αδειάζουμε το υπόλοιπο παρφέ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  12. Σκεπάζουμε το γλυκό με τις άκρες της μεμβράνης και αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 10 ώρες.
  13. Για να σερβίρουμε, τραβάμε το γλυκό από τις άκρες της μεμβράνης για να το ξεφορμάρουμε.
  14. Καλό είναι να το αφήσουμε 10-15 λεπτά εκτός, πριν σερβίρουμε, ώστε να γίνει πιο κρεμώδες.
  15. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας κάθε κομμάτι με αμύγδαλο φιλέ.

gastronomos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εξαπλώνονται οι τροπικές νόσοι από κουνούπια

Επόμενο Άρθρο

Αγρίνιο: Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το 2 ετών παιδί του – Την ώρα που πάρκαρε

Σχετικά Άρθρα

Σπανακόρυζο αλλιώς-10 συνταγές για να το απολαύσουμε
Συνταγες

Σπανακόρυζο αλλιώς-10 συνταγές για να το απολαύσουμε

12 Δεκεμβρίου 2025
Πάχος & βραδινό φαγητό-Γιατί η ώρα που τρώμε παίζει ρόλο
Συνταγες

Νέο χάπι για αδυνάτισμα καίει λίπος και προστατεύει τους μύες

12 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες
Συνταγες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες

11 Δεκεμβρίου 2025
Σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ
Συνταγες

Σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ

10 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

13 Δεκεμβρίου 2025
Πλούσιο πρόγραμμα στη φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Ολυμπία την Κυριακή
Τοπικά

Πλούσιο πρόγραμμα στη φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Ολυμπία την Κυριακή

13 Δεκεμβρίου 2025
Τοπικό Ποδόσφαιρο: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου – Το πρόγραμμα της Κυριακής και της Δευτέρας
Αθλητικά

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου – Το πρόγραμμα της Κυριακής και της Δευτέρας

13 Δεκεμβρίου 2025
Πύργος: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστικής πυκνότητας σε πολίτες από 15 έως 19 Δεκεμβρίου
Τοπικά, Υγεία

Πύργος: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστικής πυκνότητας σε πολίτες από 15 έως 19 Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Αγρίνιο: Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το 2 ετών παιδί του – Την ώρα που πάρκαρε

Αγρίνιο: Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το 2 ετών παιδί του - Την ώρα που πάρκαρε

Χωρίς συλλογικές συμβάσεις ένας στους τρεις εργαζόμενους

Αλλάζει η αγορά εργασίας – Tα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν

Αμαλιάδα: Ειδικός πραγματογνώμονας θα επανεξετάσει τα αίτια θανάτου του μικρού Παναγιωτάκη

Βάρδα: 57χρονος υπάλληλος του Κ.Υ. νεκρός σε τροχαίο

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος