Ακολουθήστε μας:
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Πάστα νουγκατίνα

28 Οκτωβρίου 2022
Πάστα νουγκατίνα

Υλικά

Κομμάτια: 10

Για το μπισκότο

Για την κρέμα

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Μπισκότο

  1. Για να φτιάξουμε πάστα νουγκατίνα, αρχικά αλέθουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα μέχρι να ψιλοτριφτούν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  4. Διπλώνουμε με απαλές κινήσεις τα αμύγδαλα μέσα στη μαρέγκα και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε σακούλα κορνέ.
  5. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και βγάζουμε με το κορνέ δύο στρογγυλούς δίσκους-σαλίγκαρους, διαμέτρου περίπου 22 εκ. ο καθένας ή 20 μικρούς δίσκους διαμέτρου 6 εκ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρέμα

  1. Βάζουμε το γάλα να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το νερό, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τους αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα, σιγά σιγά και ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει και να γίνει μια δεμένη κρέμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση

  1. Απλώνουμε την κρέμα στο ένα μπισκότο, καλύπτουμε με το δεύτερο μπισκότο (ή αν φτιάξαμε μικρούς ατομικούς δίσκους, τους κολλάμε ανά δύο με κρέμα, φτιάχνοντας 10 παστούλες).
  2. Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με τον κιγιέ και γαρνίρουμε το γλυκό με αυτό το μείγμα και με κερασάκια μαρασκίνο.
  3. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μαρέγκα και τα πλαϊνά της τούρτας ή κάθε πάστας.
Προηγούμενο Άρθρο

Καούρες: Ποια τρόφιμα να αποφεύγουμε και ποια να προτιμάμε

Επόμενο Άρθρο

Γ’ Εθνική: «Μπάχαλο και αλχημείες» με τους Ομίλους – Άσχημα γεωγραφικά νέα για τις ηλειακές ομάδες;

Σχετικά Άρθρα

Σπανακόρυζο αλλιώς-10 συνταγές για να το απολαύσουμε
Συνταγες

Σπανακόρυζο αλλιώς-10 συνταγές για να το απολαύσουμε

12 Δεκεμβρίου 2025
Πάχος & βραδινό φαγητό-Γιατί η ώρα που τρώμε παίζει ρόλο
Συνταγες

Νέο χάπι για αδυνάτισμα καίει λίπος και προστατεύει τους μύες

12 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες
Συνταγες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες

11 Δεκεμβρίου 2025
Σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ
Συνταγες

Σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ

10 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή στους κινηματογράφους
Ελλάδα, Πολιτισμός

Ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή στους κινηματογράφους

13 Δεκεμβρίου 2025
Γονείς: Φέρτε τον μικρό «αντάρτη» στα νερά σας – Μην τον αντιμετωπίζετε σαν εχθρό
Υγεία

Γονείς: Φέρτε τον μικρό «αντάρτη» στα νερά σας – Μην τον αντιμετωπίζετε σαν εχθρό

13 Δεκεμβρίου 2025
Θρίλερ με την εξαφάνιση του 33χρονου παιδοχειρούργου – Αυτός είναι ο λόγος που εξαφανίστηκε ο Αλέξης
Ελλάδα

Θρίλερ με την εξαφάνιση του 33χρονου παιδοχειρούργου – Αυτός είναι ο λόγος που εξαφανίστηκε ο Αλέξης

13 Δεκεμβρίου 2025
Μεγανήσι: Πώς τρεις γενιές της οικογένειας Σκλαβενίτη συνέβαλαν στην ανάπτυξη του νησιού
Life Style, Ελλάδα

Μεγανήσι: Πώς τρεις γενιές της οικογένειας Σκλαβενίτη συνέβαλαν στην ανάπτυξη του νησιού

13 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Γ’ Εθνική: «Μπάχαλο και αλχημείες» με τους Ομίλους – Άσχημα γεωγραφικά νέα για τις ηλειακές ομάδες;

Γ' Εθνική: «Μπάχαλο και αλχημείες» με τους Ομίλους - Άσχημα γεωγραφικά νέα για τις ηλειακές ομάδες;

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας (με έναρξη από τις 1/11)

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας (με έναρξη από τις 1/11)

Η συνήθεια που πρέπει όλοι να κόψουμε μετά το ντους

Η συνήθεια που πρέπει όλοι να κόψουμε μετά το ντους

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος