20′ προετοιμασία
20′ ψήσιμο
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα με ψητό κουνουπίδι, ρόκα, ελιές και φέτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψί, ρίχνουμε εκεί τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, τα ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Τα απλώνουμε σε μονή στρώση και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Παράλληλα βράζουμε τις πατατούλες σε μπόλικο νερό, για περίπου 20 λεπτά (ή για 40-45 λεπτά, αν είναι μεγαλύτερες), μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε ελαφρά με ένα γουδοχέρι ή ένα πιρούνι (ανάλογα με το μέγεθός τους), για να σπάσουν, να ραγίσουν ολόγυρα, αλλά να μην κομματιαστούν.
- Τις βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε τα καυτά μπουκετάκια κουνουπιδιού, τις ελιές, τις πιπεριές Φλωρίνης, λίγο αλάτι και τον χυμό και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τη φέτα με το υπόλοιπο λάδι (ή λίγο περισσότερο, αν χρειάζεται), μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, σκορπίζουμε από πάνω τη ρόκα και σερβίρουμε.
gastronomos.gr









