N.Bέρρας
Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της νέας Πατρών-Πύργου καθώς σε δύο 24ωρα το έργο θα εγκαινιαστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Βέβαια θα παραδοθεί σχεδόν το μισό έργο αφού ούτε οι συνδετήριες οδοί έχουν ολοκληρωθεί ούτε το τμήμα Κάτω Αχαΐα-Μιντιλόγλι.
Όπως έχει γνωστοποιηθεί τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 31 Ιουλίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Κόμβο Πύργου.
Όμως πριν την τελετή εγκαινίων, θα προηγηθεί οδοιπορικό κατά μήκος του νέου αυτοκινητοδρόμου, από την Κάτω Αχαΐα μέχρι τον Πύργο, με προγραμματισμένες στάσεις σε επιλεγμένα σημεία του έργου, ώστε να αναδειχθούν τα τεχνικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του.
Θυμίζουμε ότι το έργο Πατρών–Πύργου αποτελεί τμήμα της Ολυμπίας Οδού και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο εθνικό δίκτυο, αναβαθμίζοντας ριζικά την κυκλοφοριακή ροή και μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων στον άξονα που μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν από επικινδυνότητα και καθυστερήσεις.











