Ακολουθήστε μας:
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Πιπεριές «ντολμάδες» (γεμιστές), στην κατσαρόλα

30 Ιουλίου 2025
Πιπεριές «ντολμάδες» (γεμιστές), στην κατσαρόλα
45′ προετοιμασία
1 ώρα και 10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55′

Υλικά

Μερίδες: 5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πιπεριές ντολμάδες στην κατσαρόλα, πρώτα κόβουμε και πετάμε τα «καπάκια» από τις πιπεριές, εκεί που βρίσκεται το κοτσάνι.
  2. Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τις πιπεριές από μεμβράνες και σπόρια.
  3. Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τον πολτό των κρεμμυδιών και 1-2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι ο πολτός να ξανθύνει και να σωθούν τα περισσότερα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα κουκουνάρια να πάρουν απαλό χρώμα.
  5. Προσθέτουμε 150 ml από το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ρύζι και την πολτοποιημένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε την κανέλα, το κύμινο, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την κινούμε κυκλικά για να απλωθεί παντού.
  8. Τακτοποιούμε τις πιπεριές όρθιες, με το άνοιγμα προς τα πάνω δηλαδή, κολλητά τη μία στην άλλη.
  9. Με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης, αφήνοντας κενό 1 εκ. από το άνοιγμα, για να έχει χώρο το ρύζι να φουσκώσει.
  10. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες λάδι κάθε πιπεριά και μοιράζουμε στην καθεμία την ψιλοκομμένη ντομάτα, ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.
  11. Καθαρίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με τα οποία «σφραγίζουμε» το άνοιγμα κάθε πράσινης πιπεριάς.
  12. Ρίχνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα χλιαρό νερό, τόσο ώστε η στάθμη του τα φτάσει τα δύο τρίτα του σκεύους.
  13. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε σχετικά δυνατή φωτιά, μέχρι το νερό να αρχίσει να κοχλάζει.
  14. Χαμηλώνουμε τη φωτιά καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνει το ρύζι, να μαλακώσουν οι πιπεριές και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
  15. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν εντελώς μέσα στο σκεύος τους. Τις σερβίρουμε κρύες.

gastronomos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

H σεξουαλική πρακτική που τετραπλασιάζει τις πιθανότητες καρκίνου

Επόμενο Άρθρο

ΠΥΡΓΟΣ: Καταρρέουν τα ιστορικά κτίρια του ΟΣΕ! Σε άθλια κατάσταση ο περιβάλλων χώρος – Πλήρης εγκατάλειψη

Σχετικά Άρθρα

Σπανακόρυζο αλλιώς-10 συνταγές για να το απολαύσουμε
Συνταγες

Σπανακόρυζο αλλιώς-10 συνταγές για να το απολαύσουμε

12 Δεκεμβρίου 2025
Πάχος & βραδινό φαγητό-Γιατί η ώρα που τρώμε παίζει ρόλο
Συνταγες

Νέο χάπι για αδυνάτισμα καίει λίπος και προστατεύει τους μύες

12 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες
Συνταγες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες

11 Δεκεμβρίου 2025
Σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ
Συνταγες

Σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ

10 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Κρέστενα: Ακόμη αγνοείται ο Β.Γιαννόπουλος-Τι ερευνούν οι αρχές
Ελλάδα, Τοπικά

Γρύλλος Κρεστένων: Νεκρός βρέθηκε σε δασική έκταση ο αγνοούμενος Β. Γιαννόπουλος

14 Δεκεμβρίου 2025
Δημόσιο: 24ωρη απεργία στις 28 Αυγούστου
Νέα

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 16/12

14 Δεκεμβρίου 2025
Γ’ Εθνική–4ος Όμιλος: Αποτελέσματα της 9ης μέρας – Η νίκη του Πύργου – Βαθμολογία και συνέχεια
Αθλητικά

Γ’ Εθνική–4ος Όμιλος: Αποτελέσματα της 13ης μέρας – Νίκη στην Κόρινθο ο Πύργος – Βαθμολογία και συνέχεια

14 Δεκεμβρίου 2025
Αμαλιάδα: Ειδικός πραγματογνώμονας θα επανεξετάσει τα αίτια θανάτου του μικρού Παναγιωτάκη
Τοπικά

Σοκ στην Πηνεία: Νεκρός στο σπίτι του 33χρονος-Έγκυος η σύζυγός του

14 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
ΠΥΡΓΟΣ: Καταρρέουν τα ιστορικά κτίρια του ΟΣΕ! Σε άθλια κατάσταση ο περιβάλλων χώρος – Πλήρης εγκατάλειψη

ΠΥΡΓΟΣ: Καταρρέουν τα ιστορικά κτίρια του ΟΣΕ! Σε άθλια κατάσταση ο περιβάλλων χώρος - Πλήρης εγκατάλειψη

Εθνική Τράπεζα: Χρεώνει τους καταθέτες για τις… δωρεάν παροχές

Εθνική Τράπεζα: Χρεώνει τους καταθέτες για τις… δωρεάν παροχές

Εκτός Βουλής οι εγκληματικές οργανώσεις: Κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση

ΟΠΕΚΕΠΕ: Χάος στην Βουλή-Πρωτοφανείς πρακτικές της ΝΔ-Αθώοι δηλώνουν Βορίδης-Αυγενάκης

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος