30′ προετοιμασία
35′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: 6-9
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την πιπερόπιτα με φέτα και σφολιάτα πλένουμε, καθαρίζουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο με τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να μην έχουν υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τη φέτα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τις πιπεριές και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Κλείνουμε γύρω-γύρω προσεκτικά τη σφολιάτα και με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με τις δύο κουταλιές γιαούρτι και ψήνουμε την πίτα για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
gastronomos.gr












