Δείτε πώς φτιάχνουμε την πίτσα-ρολόι
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τη ζύμη για πίτσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε πάνω της τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.


Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε την πίτσα για 15-25 λεπτά.

Βάζουμε περιφερειακά στην πίτσα τις 12 φέτες σαλάμι, δίπλα-δίπλα.

Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το τυρί και ένα μεγαλύτερο, που θα είναι οι δείκτες του ρολογιού.


Κόβουμε επίσης τους λατινικούς αριθμούς 12, 3, 6 και 9.

Βάζουμε στο κέντρο της πίτσας τους δείκτες του ρολογιού.

Τοποθετούμε τους αριθμούς στις θέσεις που τους αντιστοιχούν στα ρολόγια.


Μπορούμε να την παρουσιάσουμε ολόκληρη ή με κομμένα τα 12 κομμάτια.
Υλικά
Κομμάτια: 12
Διαδικασία
- Για την πίτσα-ρολόι πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε τη ζύμη για πίτσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε πάνω της τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε την πίτσα για 15-25 λεπτά.
- Βάζουμε περιφερειακά στην πίτσα τις 12 φέτες σαλάμι, δίπλα-δίπλα.
- Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το τυρί και ένα μεγαλύτερο, που θα είναι οι δείκτες του ρολογιού.
- Κόβουμε επίσης τους λατινικούς αριθμούς 12, 3, 6 και 9.
- Βάζουμε στο κέντρο της πίτσας τους δείκτες του ρολογιού.
- Τοποθετούμε τους αριθμούς στις θέσεις που τους αντιστοιχούν στα ρολόγια.
- Μπορούμε να την παρουσιάσουμε ολόκληρη ή με κομμένα τα 12 κομμάτια.
gastronomos.gr












