Για την 6η αγωνιστική της Futsal Super League o Pyrgos Futsal 2024 αγωνίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 2/11 εντός έδρας όπου ηττήθηκε από τον Γ.Σ. Σαλαμίνας με 2-4 σκορ στο κλειστό Πύργου.
Η ομάδα αν και προηγήθηκε 1-0 με τον Γαλανόπουλο, δέχτηκε γρήγορα την ισοφάριση ενώ με άλλο ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, βρέθηκε πίσω με 1-2 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη αν και πίεσε, δέχτηκε και το 1-3. Παρόλα αυτά γρήγορα ο Τζανέτος με πέναλτι μείωσε σε 2-3 ενώ τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, όπου μεταξύ άλλων ο Σέφα με υπέροχη ενέργεια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και αφού δεν έγινε εκεί η ισοφάριση, η Σαλαμίνα στο φινάλε του αγώνα κι ενώ ο Πύργος έπαιζε με flying goalkeeper έκανε το τελικό 2-4.
Έτσι, οι νικητές παρέμειναν στην τρίτη θέση κι έφτασαν τους 13 βαθμούς, με τον Πύργο να παραμένει στους 9 βαθμούς.
– Η επόμενη 7η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή 9/11 με τον Πύργο να αγωνίζεται εκτός έδρας, με τους Θρακομακεδόνες.
* Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Παναγιώτης Αστερόπουλος, υποβλήθηκε την Παρασκευή 31/10 σε επέμβαση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο τους Τράχωνες Αλίμου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, με την ομάδα του Pyrgos Futsal 2024 να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τα έξοδα αποκατάστασης του ποδοσφαιριστή και δηλώνει πως είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί! Ο Pyrgos Futsal εύχεται καλή ανάρρωση στον Παναγιώτη και να επιστρέψει σύντομα δυνατός και υγιής.
Τα άλλα ματς της 6ης αγωνιστικής
Κορυδαλλός – Τράχωνες 3-1
Ερμής Ζωγράφου – Θρακομακεδόνες 6-6
Πήγασος – ΠΑΟΚ 2-6
Παναθηναϊκός – Αθήνα ’90 (Δευτέρα 3/11, 22.00)
ΑΕΚ – Δούκας αναβλήθηκε (η αιτία αναβολής ήταν η συμμετοχή της ΑΕΚ σε αγώνες Ευρώπης, όπου κατάφερε και προκρίθηκε στους “16” του UEFA Futsal Champions League – ήταν μάλιστα τεράστια η επιτυχία της στους αγώνες αυτούς στην Κατάνια της Ιταλίας αφού πέρασε στην Elite Round της διοργάνωσης, ως πρώτη του ομίλου της, αποκλείοντας μεταξύ άλλων την γηπεδούχο ομάδα, η οποία έχει πολλαπλάσιο προϋπολογισμό από την ελληνική – η ΑΕΚ στα αποτελέσματα της νίκησε με 6-2 τη φινλανδική Άκαα, με 9-2 τη γερμανική Βάιλιντορφ και έφερε ισοπαλία 3-3 με την Κατάνια)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
ΑΕΚ 15 (54-4)
ΑΣΕ Δούκας 15 (38-13)
Γ.Σ. Σαλαμίνα 13 (30-20)
Ερμής Ζωγράφου 10 (35-24)
Πύργος Futsal 9 (26-34)
Αθήνα ‘90 9 (12-18)
ΑΟΔ Κορυδαλλού 8 (22-20)
Παναθηναϊκός 7 (14-16)
Τράχωνες Αλίμου 4 (26-29)
Θρακομακεδόνες 4 (21-45)
ΠΑΟΚ 4 (26-37)
Πήγασος Αγ. Παρασκευής 0 (11-55)
* Δεν υπολογίζεται ο αγώνας της Δευτέρας
Το σύστημα διεξαγωγής
* Η κανονική περίοδος διεξάγεται σε δυο γύρους (22 αγωνιστικές).
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας σε αυτήν, θα προχωρήσουν στα Πλέι οφ. Εκεί αρχικά θα αγωνιστούν στους προημιτελικούς σε ζευγάρια (όπου νικητής καθενός αναδεικνύεται όποιος κάνει 2 νίκες, ξεκινώντας από 0-0 και χωρίς να μεταφέρουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων της κανονικής περιόδου).
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9, 10, 11, 12 της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου, θα αγωνιστούν στα Πλέι άουτ. Όπου θα σχηματίσουν έναν όμιλο και θα αγωνιστούν σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές – εντός/εκτός), μεταφέροντας τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Από τον βαθμολογικό πίνακα που θα προκύψει μετά το πέρας της διαδικασίας, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις, θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική.

















