Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Πύργος: Αισιόδοξο μήνυμα για ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό

3 Ιουνίου 2024
Πύργος: Αισιόδοξο μήνυμα για ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό

Ένα αισιόδοξο μήνυμα ενδυνάμωσης του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, το βράδυ της Παρασκευής. Εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες, απλός λαϊκός κόσμος έδωσε το “παρών” στη συγκέντρωση. Στη πρώτη σειρά βρισκόταν ο Χρήστος Αθανάσουλας, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Να τους ταρακουνήσουμε!

“Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν με την ψήφο τους να ταρακουνήσουν τα νερά του σάπιου συστήματος της φυλακής των λαών, της ΕΕ, με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ”, κάλεσε από το βήμα ο Σ. Πάρίσης, μέσα σε συνθήματα όπως “ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ”, τονίζοντας ότι μπορεί να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα ενδυνάμωσης του κόμματος, καλώντας ο λαός να ξεπεράσει δισταγμούς, κάνοντας την αγανάκτησή του δύναμη με ψήφο στο ΚΚΕ.

Αναφερόμενος ταυτόχρονα και στην κατάσταση στο νομό, επεσήμανε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα, παρά τις δυσκολίες που θέτει η αντιλαϊκή πολική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ που την υλοποιεί σήμερα, των κομμάτων που υποστηρίζουν την ΕΕ, αλλά και των τοπικών Αρχών τονίζοντας:

“Παρά τις δυσκολίες και την απογοήτευση που ορισμένοι μπορεί να ένιωθαν, δεν είναι λίγοι και εδώ στην περιοχή σας που τα προηγούμενα χρόνια σήκωσαν ανάστημα, επέλεξαν τον δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της συμπόρευσης με τους κομμουνιστές σε κρίσιμες μάχες. Όπως έγινε με τις κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στην υποβάθμιση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Όπως έγινε πριν λίγους μήνες όπου ο Πύργος και άλλες περιοχές της Ηλείας συγκλονίστηκαν από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων που με εκατοντάδες τρακτέρ έδωσαν έναν δίκαιο αγώνα,κέρδισαν τη συμπαράσταση όλου του λαού, απέσπασαν κάποια μέτρα έστω ανακούφισης.

Όπως έκαναν χιλιάδες νέες και νέοι, (τα δικά μας παιδιά και αδέρφια, τα εγγόνια σας) που πριν λίγες μέρες στις φοιτητικές εκλογές έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής» με το γαρύφαλλο, και έστειλαν σαφές μήνυμα αγώνα, καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής αναδεικνύοντας την παράταξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, ξανά σε πρώτη δύναμη.

Αλλά ήταν και κάτι ακόμα, που συνεχίζει να μας συγκινεί και να μας συγκλονίζει! Ήταν ετούτος εδώ ο λαός και η νεολαία που κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που έζησε η Ηλεία τα προηγούμενα χρόνια έδειξε την δύναμή του, δεν απελπίστηκε, ούτε παραδόθηκε στις φλόγες και τις καταστροφές, αλλά βγήκε μπροστά, μαχητικά, υπερασπίστηκε το βιός του, τη ζωή του, τα παιδιά του, κόντρα στο εχθρικό αστικό κράτος που τον άφησε αβοήθητο.

Ήταν εδώ που ακούστηκε και έγινε πράξη το σύνθημα που δίνει κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους, ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»! Και είμαστε βέβαιοι ότι αύριο όλοι αυτοί θα είναι ακόμα περισσότεροι!”. Μοναδική απάντηση σε ΕΕ, κυβέρνηση της ΝΔ και συμπολιτευόμενη “αντιπολίτευση”

Κάλεσε να ακουστεί ένα πολύ πιο δυνατό “ως εδώ” για όλα τα προβλήματα που νιώθει ο λαός με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και από τις κάλπες που θα αποτελέσει τη μοναδική απάντηση στη συμπολιτευόμενη “αντιπολίτευση” των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, Βελόπουλου κ.α. αστικών κομμάτων που “ευαγγελίζονται” την ΕΕ και τις οδηγίες – κατευθύνσεις της.

Σημείωσε ότι δεν μπορούν να αποτελούν λύσεις τα δοκιμασμένα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν τις ίδιες στρατηγικές κατευθύνσεις στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και ειδικά και για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, καυτηρίασε:

“Είχε το θράσος να επισκεφτεί το μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και ακόμη μεγαλύτερο θράσος να δηλώνει την επόμενη μέρα ότι το μουσείο δημιουργήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Έλεος πια… Τι σχέση έχει σήμερα αυτό το κόμμα με τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη που ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις ''αξίες'' που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του.

Τι σχέση έχει ο κύριος Κασσελάκης με το γνωστό σε όλους μας κόκκινο γαρύφαλλο του Νίκου Μπελογιάννη που την ώρα της εκτέλεσης δεν έπεσε κάτω το σήκωσαν στα χέρια τους χιλιάδες λαού και κομμουνιστών και το κρατάνε ακόμη ανθισμένο. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, όσους σήμερα νιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες να μην ξεγελαστούν από τέτοιες γελοιότητες. Μέχρι
και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός.

Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις "ιερές συμμαχίες" του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι "συνέταιροι", αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Γι αυτό και θυσίασε τη ζωή του για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους”. Θυμίζοντας και τι έχουν ψηφίσει από κοινού στο ευρωκοινοβούλιο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελ. Λύση, κάλεσε σε συμπόρευση και ψήφο στο ΚΚΕ και από όλους όσοι σήμερα προβληματίζονται ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με ο κόμμα και μπροστά στις κάλπες, σημείωσε την ανάγκη πανστρατιάς για τη διακίνηση του ψηφοδελτίου, καταλήγοντας:

“Όλοι μαζί να καλέσουμε να κάνουν το βήμα όσοι σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι και προδομένοι από τα κόμματα που στήριζαν μέχρι τώρα, όσους είχαν αυταπάτες ότι αυτά τα κόμματα θα έκοβαν τη φόρα της ΝΔ αλλά τελικά ψήφιζαν μαζί της κάθε τι αντιλαϊκό. Να σπάσουμε το υποτονικό κλίμα που πάνε να επιβάλουν τα άλλα κόμματα, για να γλιτώσουν την καταδίκη και να στείλουν στην ακίνδυνη αποχή όσους δεν μπορούν να πείσουν!

Η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η αποχή είναι τελικά “λευκή επιταγή”, ανοχή σε αυτή την πολιτική. Γι’ αυτό ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί καμίας κυβέρνησης πουθενά στον κόσμο από το υψηλό ποσοστό της αποχής. Η επόμενη ημέρα των εκλογών, αυτά με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι, δεν επιτρέπουν “χαλαρή στάση”.

Αυτό που θα μετρήσουν τα επιτελεία τους δεν είναι η αποχή, αλλά πόσο θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των κομμάτων της, πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ. Γι αυτό λοιπόν, τώρα ΚΚΕ σε κάθε μάχη και στις εκλογές. Πάμε, λοιπόν, στις μέρες που έμειναν να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Και τελικά αυτό να γεμίσει τις κάλπες. Για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα”.

Μονόδρομος για το λαό που αναζητά διέξοδο στα προβλήματά του! Σύνθημα μαζικής υπερψήφισης του ΚΚΕ έδωσε και ο Κώστας Γιαννακός, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων του Πυροσβεστικού σώματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

“Η στήριξη του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, που απαρτίζεται μόνο από δοκιμασμένους καθημερινούς αγωνιστές και αγωνίστριες κι όχι από καιροσκόπους, τηλεπερσόνες και πολιτικούς γυρολόγους, είναι μονόδρομος για τον απλό λαό που αναζητάει διέξοδο στα προβλήματά του.

Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή τη 10η του Ιούνη ο λαός θα είναι πολύ πιο ετοιμοπόλεμος για να διεκδικήσει το δίκιο του τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο”.
Εμπρός λοιπόν, με πίστη και αυτοπεποίθηση, να παλέψουμε για ν’ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά μας ώστε το βράδυ της 9ης Ιούνη να αναθαρέψει ο λαός μας και να ζοριστούν τα επιτελεία των Βρυξελλών, που θα δουν τον αριθμό των ευρωβουλευτών μας να αυξάνει!”.

“Θα τους νομιμοποιήσουμε και με την ψήφο μας;”

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Νίκος Παπαδόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που αφού αναφέρθηκε και εξήγησε τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, σημείωσε: “Το δίλημμα που πρέπει να απαντηθεί λοιπόν είναι το εξής, θα τους νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας ώστε να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο ή θα τους βάλουμε φρένο; Για να μην μπορεί ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης από τις 10 του Ιούνη, να μιλάει για ανανέωση της λαϊκής εντολής, όταν θα φέρνει νομοσχέδια που θα τσακίζουν κι άλλο το εισόδημα και τα δικαιώματά μας”.

Καταλήγοντας και με το παράδειγμα του αθλητισμού, τόνισε: “Σύντροφοι και φίλοι θα κλείσω με ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει ακριβώς τις πολύ μεγάλες διάφορες που υπάρχουν ανάμεσα στους δυο κόσμους που μάχονται στην κοινωνία μας, τον σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό.

Στη Σοβιετική Ένωση που ο αθλητισμός ήταν κοινωνικό αγαθό και όλοι είχαν πρόσβαση σε αυτόν, το προσδόκιμο ζωής ήταν τα 80 έτη ενώ μια δεκαετία μετά την ανατροπή και της αλλαγής πορείας που είχε ο αθλητισμός το προσδόκιμο ζωής έπεσε κατά 8 έτη. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι υγιής άνθρωπος χωρίς αθλητισμό δεν μπορεί να υπάρξει!

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδρίαση ΚΕΔΕ: Πολλά τα προβλήματα για τους Δήμους-Συμμετείχε και ο Χ. Χριστοδουλόπουλος

Επόμενο Άρθρο

Το Λύκειο Πελοπίου σε έργο συναισθηματικής νοημοσύνης

Σχετικά Άρθρα

Η νέα Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία –Μετά από εκατοντάδες νεκρούς, ένας δρόμος με ασφάλεια
Τοπικά

Η νέα Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία –Μετά από εκατοντάδες νεκρούς, ένας δρόμος με ασφάλεια

5 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκα αγροτών: Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας
Τοπικά

Μπλόκα αγροτών: Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας

4 Δεκεμβρίου 2025
Πύργος: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 48 χρόνια του ο Αλέξης Μυλωνόπουλος
Τοπικά

Πύργος: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 48 χρόνια του ο Αλέξης Μυλωνόπουλος

4 Δεκεμβρίου 2025
Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: Χριστουγεννιάτικο bazaar 6 και 7/12
Τοπικά

Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: Χριστουγεννιάτικο bazaar 6 και 7/12

4 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Παρατείνεται το επίδομα θέρμανσης
Οικονομία, Ελλάδα

Επίδομα Θέρμανσης: Στις 23 Δεκεμβρίου η πληρωμή-Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεία: Χαρίζονται επιδοτήσεις από το 2007 σε πυρόπληκτους αγρότες & επιχειρήσεις
Οικονομία, Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα ποσά πληρωμών των αγροτών μέχρι τέλος του χρόνου-Όλο το σχέδιο

5 Δεκεμβρίου 2025
Πιερρακάκης: Τέλος στην αδράνεια των κληροδοτημάτων με το νέο πλαίσιο για την κοινωφελή περιουσία
Ελλάδα

Πιερρακάκης: Τέλος στην αδράνεια των κληροδοτημάτων με το νέο πλαίσιο για την κοινωφελή περιουσία

5 Δεκεμβρίου 2025
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας:«Κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας!»
Τοπικά, Ελλάδα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας:«Κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας!»

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Το Λύκειο Πελοπίου σε έργο συναισθηματικής νοημοσύνης

Το Λύκειο Πελοπίου σε έργο συναισθηματικής νοημοσύνης

Ηλεία: Έλεγχοι στην αγορά για υπέρβαση τιμών

Τέλος και η έκπτωση 5% στα σούπερ μάρκετ-Στο έλεος των αυξήσεων πριν τις κάλπες

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πύργο

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πύργο

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος