Με μοναδικό στόχο την πολύτιμη νίκη ο Πύργος συνεχίζει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αντιμετωπίζοντας το Σάββατο στο Κιάτο τον τοπικό Πέλοπα στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο. Παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης με ώρα έναρξης στις 3.00 το μεσημέρι.
Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτή την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου θέλουν οπωσδήποτε να προσθέσουν ένα ακόμα βαθμολογικό τρίποντο στο ενεργητικό τους. Κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και παράλληλα πηγαίνοντας με την καλύτερη δυνατή διαφορά βαθμών αλλά και ψυχολογία στα καθοριστικά Πλέι οφ που ακολουθούν.
– Τα Πλέι οφ μάλιστα φαίνεται πως μπορεί να είναι και πολύ πιο δύσκολα από το αναμενόμενο μετά τα θέματα που προκύπτουν στις προβλέψεις της Προκήρυξης πρωταθλήματος και σε παραλείψεις – ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ εδώ – https://www.iliaoikonomia.gr/g-ethniki-sovari-paraleipsi-tis-epo-gia-ta-play-off-kai-play-out-tha-diorthothei/
* Η αναμέτρηση του Σαββάτου στην πόλη της Κορινθίας έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Κόντρα στη σκληροτράχηλη, ειδικά στην έδρα της, γηπεδούχο ομάδα που προσπαθεί για την είσοδο στην εξάδα των Πλέι οφ έτσι ώστε να έχει πετύχει απευθείας την παραμονή στην κατηγορία (που είναι ο στόχος της γενικότερα). Αλλά με τους «ερυθρόλευκους» του Πύργου να γνωρίζουν πως δεν έχουν κανένα περιθώριο για απώλειες βαθμών. Και πρέπει τέτοια να είναι κι η εικόνα τους στο γήπεδο.
Έτσι λοιπόν πρόκειται για αγώνα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας.
– Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, θα υπάρχει μια σημαντική απουσία αφού δεν είναι διαθέσιμος ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (και του ομίλου, μαζί με τον Αγγελή), ο Βαγγέλης Μακρής. Ο επιθετικός της ομάδας του Πύργου είδε κίτρινη κάρτα στο προηγούμενο ματς με τον Πανθουριακό και έτσι συμπλήρωσε τρεις, κάτι που σημαίνει τιμωρία μιας αγωνιστικής που εκτίεται στο προσεχές.
Οι υπόλοιποι, αποτελούν επιλογές στη διάθεση του τεχνικού Νώντα Κουτρομάνου για την αποστολή και τη σύνθεση.
* Για ένα ακόμα εκτός έδρας ματς, κάποιοι φίλαθλοι προγραμματίζουν να μεταβούν και να στηρίξουν την ομάδα. Λόγω του εργάσιμου της ημέρας για αρκετές ασχολίες, συν κάποιους ακόμα τεχνικούς λόγους, δεν θα υπάρχει εκδρομή με λεωφορείο. Από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων σχεδιάζεται μετάβαση μελών με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Ενώ μερικοί ακόμα μεμονωμένοι θα μεταβούν με τον ίδιο τρόπο.
Το ματς διαιτητεύει ο Σπήλιος (Αιτωλοακαρνανίας), με βοηθούς τους Μαρκαντωνάτο (Αθηνών), Αθανασάκη (Αθηνών).
Τα υπόλοιπα ματς της 21ης αγωνιστικής – Σάββατο 21/2
Πανθουριακός – Ζάκυνθος
ΑΟ Λουτρακίου – Κόρινθος
Ερμής Μελιγούς – Παναιγιάλειος
Πανγυθεατικός – Παναχαϊκή
Θύελλα Πατρών – Μιλτιάδης
* Η αγωνιστική αυτή διεξάγεται Σάββατο όπως έχει καθιερώσει η ΕΠΟ εδώ και χρόνια σε αυτές τις κατηγορίες, λόγω που την Κυριακή της Αποκριάς πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας
















