Κενές είναι οι υποσχέσεις που δίνει συνεχώς το Υπουργείο Υποδομών και η Κυβέρνηση για τον έργο του νέου δρόμου που θα ενώσει τον Πύργο με την εθνική Καλαμάτας-Αθήνας. Άλλη μια απόδειξη αυτού είναι η σύσκεψη που έγινε και συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ Ηλείας και Μεσσηνίας στο αρμόδιο υπουργείο.
Χωρίς καμία ημερομηνία έναρξης, χωρίς καμία επίσημη απόφαση χρηματοδότησης έργο δεν γίνεται! Πόσο μάλλον ένα τέτοιο έργο που έχει πολλές ειδικές ανάγκες και δυσκολίες αφού θα περάσει μέσα από την προστατευόμενη περιοχή natura του Καϊάφα.
Καμία κουβέντα επίσης δεν έγινε για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο έργο αυτό και πως θα ξεπεραστούν, παρά μόνο δόθηκαν για μια κόμη φορά υποσχέσεις. Η δημιουργία ενός τέτοιου δρόμου είναι επιτακτική ανάγκη καθώς δεκάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει την ζωή τους και χιλιάδες άλλοι κινδυνεύουν από την αναλγησία του κράτους που εδώ και χρόνια δεν πράττει το αυτονόητο.
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει ο δρόμος αυτός πριν τις εκλογές του 2023 και τώρα έχουμε 2025 και ακόμα μιλάμε για σενάρια και υποθέσεις….
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Για τον οδικό άξονα Πύργος – Κόμβος Αλφειού – Καλό Νερό – Τσακώνα, ενταγμένο στο έργο παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, γνωστοποιούνται τα εξής:
Μετά την επανένταξη στο έργο παραχώρησης του συγκεκριμένου οδικού άξονα, το υπουργείο, με επιστολή του προς την παραχωσηριούχο εταιρεία, ζήτησε την επικαιροποίηση των αναγκαίων μελετών που απαιτούνται στα επιμέρους διακριτά τμήματα, ιδιαίτερα στο τμήμα της Λίμνης Καϊάφα, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ταυτόχρονα δρομολογούνται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και θα εξαχθούν οι τελικοί προϋπολογισμοί των εργασιών, επιμέρους και συνολικά.
Όπως έκανε γνωστό, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες ανεύρεσης χρηματοδότησης και παράλληλα θα ζητηθεί από την παραχωσηριούχο εταιρεία, η υποβολή προτάσεων για την επέκταση κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Πύργος – Κόμβος Αλφειού – Καλό Νερό – Τσακώνα, σταδιακά με την ωρίμανση των προαναφερθέντων, συνεκτιμώντας τους όρους, την εφικτότητα οικονομικής διαχείρισης και τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.


















