30′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
15′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10′
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με φέτα και κασέρι Σοχού κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες με πάχος 0,5 εκ.
- Τις αλείφουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο (όχι το μετρημένο), τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε απλωμένες σε ένα ταψί για 15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
- Μεταφέρουμε το ταψί στο ψηλότερο ράφι και ψήνουμε τις μελιτζάνες για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
- Στο μεταξύ, βάζουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας από ένα μπαστουνάκι φέτα και ένα μπαστουνάκι κασέρι, κάθετα προς τη φέτα μελιτζάνας, και την τυλίγουμε σε ρολό. Το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
- Βάζουμε τα ρολάκια μέσα στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα τυριά και να μισολιώσουν. Σείουμε μερικές φορές την κατσαρόλα για να βραχούν τα ρολά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
gastronomos.gr












