Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Σαγανάκι: Ελληνικά τυριά σε 6 διαφορετικές συνταγές

25 Αυγούστου 2023
Σαγανάκι: Ελληνικά τυριά σε 6 διαφορετικές συνταγές

Τυριά ελληνικά και λατρεμένα, όπως η φέτα, η φορμαέλα και το ταλαγάνι, το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα και το κασέρι γίνονται ο απόλυτος μεζές για το κρασί μας ή μια παγωμένη μπίρα. Πλάι τους, ταιριαστά ντιπ και σάλτσες ισορροπούν τις γεύσεις.

Κεφαλοτύρι με σουσάμι και σάλτσα μελιού

15 Λεπτά | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
Για το τυρί

300 γρ. κεφαλοτύρι, σε 2 χοντρές φέτες των 150 γρ.
100 ml ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι σουσάμι
½ φλιτζάνι μαυροσούσαμο

Για τη σάλτσα
170 γρ. μέλι θυμαρίσιο
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
αλάτι

Διαδικασία
Σάλτσα: Βάζουμε στο μούλτι το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι και λίγο αλάτι και χτυπάμε για 2΄ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα ρίγανης. Αφήνουμε στην άκρη.

Τυρί: Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα σαγανάκι (σκεύος) να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε 4 μπολ στον πάγκο της κουζίνας και ρίχνουμε στο πρώτο κρύο νερό, στο δεύτερο το αλεύρι, στο τρίτο τα χτυπημένα αυγά και στο τελευταίο τα δύο είδη σουσαμιού. Βυθίζουμε τα κομμάτια του τυριού πρώτα στο νερό, μετά τα περνάμε από το αλεύρι, τα αυγά και, τέλος, τα πανάρουμε με το σουσάμι. Βάζουμε το παναρισμένο κεφαλοτύρι στο σαγανάκι και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει αλλά να μην καεί (προσοχή, γιατί το σουσάμι καίγεται πολύ γρήγορα!). Σερβίρουμε το σαγανάκι αμέσως ραντίζοντας με τη σάλτσα μελιού.

Φορμαέλα με σάλτσα κρεμμυδιών
15 Λεπτά | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά 

80 ml κονιάκ
80 γρ. σταφίδα κορινθιακή
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
300 γρ. φορμαέλα, σε χοντρές στρογγυλές φέτες
100 γρ. αλεύρι
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το κονιάκ και τις σταφίδες και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Βρέχουμε τα κομμάτια του τυριού με κρύο νερό και τα πανάρουμε στο αλεύρι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά. Τηγανίζουμε τις ροδέλες του τυριού μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Βγάζουμε τα τυριά από το τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3-4΄ ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Απλώνουμε τη σάλτσα επάνω στο σαγανάκι και σερβίρουμε αμέσως.

Κασέρι σιμιγδαλάτο με σάλτσα κρασιού με σάλτσα κρασιού
25 Λεπτά + 30΄ αναμονή | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
Για το τυρί

400 γρ. κασέρι παλαιωμένο, κομμένο σε 2 χοντρές φέτες
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
μαύρο πιπέρι
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
400 ml ξηρό κρασί κόκκινο
2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Σαγανάκι: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μπόλικο πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο το σιμιγδάλι. Βρέχουμε τα κομμάτια του τυριού με λίγο νερό και τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και, τέλος, τα πανάρουμε στο ψιλό σιμιγδάλι. Βάζουμε τα παναρισμένα τυριά σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το κασέρι για 2-3΄ από κάθε πλευρά.

Σάλτσα: Αφού μεταφέρουμε τα τυριά από το τηγάνι σε ένα πιάτο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το κρασί και βράζουμε για 8-10΄ μέχρι να μειωθεί στο 1/3 της αρχικής ποσότητας. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και ραντίζουμε το κασέρι με τη σάλτσα κρασιού.

Ταλαγάνι με πιπεριά, μουστάρδα και πορτοκάλι
20 Λεπτά | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά 
Για το τυρί
300 γρ. ταλαγάνι, κομμένο σε 3 χοντρές φέτες
ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
100 γρ. αλεύρι
200 ml παγωμένη μπίρα

Για τη σάλτσα
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Τυρί: Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα δεύτερο την παγωμένη μπίρα. Βουτάμε τα κομμάτια του τυριού πρώτα στην μπίρα και μετά στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ωραία και από τις δύο πλευρές. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Φέτα με σάλτσα πιπεριάς
45 λεπτά | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
Για τη φέτα
600 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε 3 χοντρές φέτες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
120 γρ. αλεύρι
λίγο πετιμέζι για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα
3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 πρέζα πάπρικα καυτερή, σε σκόνη
1 γεμάτο κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
80 ml χυμό λεμονιού
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
τα φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο, τριμμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Σάλτσα: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Bάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου, την οποία τοποθετούμε στην πάνω θέση. Τις ψήνουμε για 15-20΄ γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει σε διάφορα σημεία και να σκάσει. Τις βάζουμε αμέσως σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15΄. Τις ξεφλουδίζουμε εύκολα, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις ψιλοκομμένες πιπεριές, την καυτερή και τη γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Φέτα και σερβίρισμα: Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ σαγανάκι (σκεύος) να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό. Βυθίζουμε ένα-ένα τα κομμάτια της φέτας στο νερό και τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τα βουτάμε ξανά στο νερό και τα πανάρουμε δεύτερη φορά στο αλεύρι. Τηγανίζουμε τα κομμάτια τυριού για 3-4΄ μέχρι να ροδίσει από κάτω και για 2΄ ακόμα από την άλλη πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε με πετιμέζι. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τη σάλτσα πιπεριάς.

Γραβιέρα σε κρούστα ξηρών καρπών με γλυκόξινα βερίκοκα
15 Λεπτά + 30΄ αναμονή | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
Για το τυρί

400 γρ. γραβιέρα Κρήτης, σε 2 χοντρές φέτες των 200 γρ.
100 γρ. αλεύρι
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα, ψιλοκομμένα
100 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
μαύρο πιπέρι
100 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τα βερίκοκα
300 γρ. βερίκοκα, κομμένα στα 4
150 ml γλυκό κρασί Σάμου
1 ξυλάκι κανέλα
50 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Βερίκοκα: Βάζουμε τα κομμένα βερίκοκα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρασί και την κανέλα. Κλείνουμε το μπολ με καπάκι και τα αφήνουμε για 30΄ να μαριναριστούν. Πετάμε το ξύλο κανέλας και αδειάζουμε τα βερίκοκα μαζί με το κρασί στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ξίδι, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Τυρί: Ετοιμάζουμε ένα μπολ με κρύο νερό, ένα με το αλεύρι και ένα με τα χτυπημένα αυγά. Αναμιγνύουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα πιάτο. Βυθίζουμε ένα κομμάτι γραβιέρα πρώτα στο νερό, μετά το αλευρώνουμε, το βυθίζουμε στα αυγά και, τέλος, το πανάρουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι τυριού και τα τοποθετούμε στο σαγανάκι (σκεύος). Τηγανίζουμε για 2-3΄ να ροδίσουν οι ξηροί καρποί. Γυρίζουμε τα σαγανάκια από την άλλη και τηγανίζουμε για 1-2΄ επιπλέον. Σερβίρουμε το σαγανάκι αμέσως ραντίζοντας με τη γλυκόξινη σάλτσα.

Προηγούμενο Άρθρο

Επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Χάρι – Η νέα δημόσια εμφάνιση με τη Μέγκαν

Επόμενο Άρθρο

Τουρισμός: Το στοίχημα της βιωσιμότητας – Αγκάθι το υψηλό κόστος των επενδύσεων

Σχετικά Άρθρα

Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

4 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

3 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

2 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

1 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Ηλεία: Χαρίζονται επιδοτήσεις από το 2007 σε πυρόπληκτους αγρότες & επιχειρήσεις
Οικονομία, Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα ποσά πληρωμών των αγροτών μέχρι τέλος του χρόνου-Όλο το σχέδιο

5 Δεκεμβρίου 2025
Πιερρακάκης: Τέλος στην αδράνεια των κληροδοτημάτων με το νέο πλαίσιο για την κοινωφελή περιουσία
Ελλάδα

Πιερρακάκης: Τέλος στην αδράνεια των κληροδοτημάτων με το νέο πλαίσιο για την κοινωφελή περιουσία

5 Δεκεμβρίου 2025
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας:«Κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας!»
Τοπικά, Ελλάδα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας:«Κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας!»

5 Δεκεμβρίου 2025
Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα
Συνταγες

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα

4 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Τουρισμός: Το στοίχημα της βιωσιμότητας – Αγκάθι το υψηλό κόστος των επενδύσεων

Τουρισμός: Το στοίχημα της βιωσιμότητας – Αγκάθι το υψηλό κόστος των επενδύσεων

Γαλακτοκομικά: Ξαναπήραν την ανηφόρα οι τιμές

Γαλακτοκομικά: Ξαναπήραν την ανηφόρα οι τιμές

Αλ. Καστρινός: Άλλοι 7 νέοι υποψήφιοι για το Βαρθολομιό

Αλ. Καστρινός: 13 νέοι υποψήφιοι για το Τραγανό

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος