20′ προετοιμασία
Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: 2-3
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά με το πιρούνι.
Σαλάτα
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες.
- Τα περιχύνουμε αμέσως με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Βάζουμε τα σαλατικά σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, αλατοπιπερώνουμε (το αλάτι με φειδώ, γιατί το ροκφόρ είναι αλμυρό).
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε τα φουντούκια, το ροκφόρ, τα αχλάδια με το ζουμί τους, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τη σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ.
gastronomos.gr












