Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Σφολιατάκια με ζαμπόν και τυρί

11 Απριλίου 2024
Σφολιατάκια με ζαμπόν και τυρί

Αυτά τα απίθανα σφολιατάκια με ζαμπόν και κασέρι είναι πραγματικά μια λύση της στιγμής που όλοι αγαπούν γιατί είναι απλά, νόστιμα και μπορεί να ετοιμαστούν πολύ γρήγορα. Ακόμη κι αφού μας τηλεφωνήσουν ξαφνικά φίλοι για να περάσουν από το σπίτι και δεν θέλουμε να παραγγείλουμε για άλλη μια φορά πίτσα.

Είναι ένα σιγουράκι για πάρτι παιδικά και όχι μόνο, που φτιάχνουμε οικογενειακώς εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. Θυμάμαι να τα δοκιμάζω πρώτη φορά στο παιδικό πάρτι της τότε καλής μου φίλης από το Δημοτικό, που ήταν μια έμπνευση της στιγμής της μαμάς της ή κάτι που είχε κάπου διαβάσει η κυρία Μαρία και τα λάτρεψα.
Όταν μετά οι μαμάδες μίλησαν στο τηλέφωνο αντάλλαξαν τη συνταγή και γρήγορα έγινε σιγά – σιγά το δικό μας ευκολάκι για πάρτι, ή ακόμη και για ένα γρήγορο ορεκτικό σε ένα ανεπίσημο τραπέζι με φίλους και αγαπημένους. Ετοιμάζονται σε λιγότερο από μισή ώρα, ψήνονται σε περίπου άλλη τόση και πραγματικά γίνεται τόσο απλά που σας προτείνω να τα δοκιμάσετε.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι χρειάζεται λίγα υλικά, μόνο πέντε. Τα βασικά είναι το τριμμένο κασέρι και το ζαμπόν σε φέτες και η έτοιμη κατεψυγμένη σφολιάτα σε ρολό. Συνήθως η συσκευασίες του εμπορίου έχουν 2 ρολά μέσα, οπότε είτε φτιάχνετε και τα δύο διπλασιάζοντας την ποσότητα, είτε ένα μόνο του και το άλλο μια άλλη φορά. Η δοσολογία που σας δίνουμε παρακάτω είναι για ένα ρολό.

Από εκεί και πέρα οι παραλλαγές σε υλικά όπως το τι είδους κασέρι θα βάλετε ή άλλο κίτρινο τυρί (που λιώνει εύκολα) και βέβαια η επιλογή ζαμπόν ή άλλου είδους αλλαντικού που προτιμάτε και εμπιστεύεστε περισσότερο είναι άπειρες. Προσωπικά κατέληξα σε πικάντικο κασέρι και ζαμπόν από μπούτι ή μπριζόλα καπνιστή σε φέτες μεσαίου προς χοντρού πάχους, γιατί αν είναι πολύ λεπτές θα χαθούν μέσα στο ρολό, όπως θα τυλιχτεί.

Προσοχή επίσης στο πρωταγωνιστικό υλικό, τη σφολιάτα, που θα πρέπει να είναι καλής μάρκας, που την έχετε δοκιμάσει, γιατί την έχω πατήσει με σφολιάτες που δεν ξεπαγώνουν καλά και κόβονται καθώς τις ξετυλίγεις.

Μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν τρώγονται με τίποτα κρύα, όπως η πίτσα, αλλά αν σας περισσέψουν (που συνήθως δεν συμβαίνει) ζεστάνετε τα λίγο στον φούρνο ή στη φριτέζα αέρος που παίρνει και λιγότερο χρόνο, αν έχετε.

Ακολουθεί η συνταγή

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας νωπό ή κατεψυγμένο
1 μεγάλο φλιτζάνι τριμμένο κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
ζαμπόν σε φέτες (περίπου 6-8 τετράγωνες ή 4 μεγάλες οβάλ, ανάλογα με το μέγεθός τους)
1 αυγό
λίγο πιπέρι (προαιρετικά)

Διαδικασία
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας, θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες για να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Παίρνουμε, λοιπόν, το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το 1 αυγό και προσθέτουμε μέσα το τριμμένο κασέρι και λίγο πιπέρι, αν χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού επάνω στη σφολιάτα σε λεπτή στρώση, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσέχουμε να αφήσουμε περιμετρικά ένα περιθώριο ζύμης χωρίς τυρί, για το τύλιγμα που θα ακολουθήσει. Στη συνέχεια, τοποθετούμε από επάνω τις φέτες του ζαμπόν.

Τυλίγουμε το ρολό σιγά -σιγά και σφιχτά. Κόβουμε σε φέτες με ένα καλό μαχαίρι και τις τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα διογκωθούν στο ψήσιμο.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά της ώρας περίπου, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ψηθούν τα υλικά. Καταναλώνονται καλύτερα αμέσως, όσο είναι ζεστά.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Όπρα Γουίνφρεϊ στα 70 της χρόνια

Επόμενο Άρθρο

Τα γιαουρτογλυκά της άνοιξης

Σχετικά Άρθρα

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα
Συνταγες

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα

4 Δεκεμβρίου 2025
Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα
Συνταγες

Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα

3 Δεκεμβρίου 2025
Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι
Συνταγες

Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι

2 Δεκεμβρίου 2025
Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα
Συνταγες

Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα

1 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Στην Ολυμπία το 31ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας 6-7/12
Τοπικά, Πολιτισμός

Στην Ολυμπία το 31ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας 6-7/12

5 Δεκεμβρίου 2025
Πύργος: Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο – Tην Κυριακή η φωταγώγηση
Νέα

Πύργος: Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο – Tην Κυριακή η φωταγώγηση

5 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

5 Δεκεμβρίου 2025
Εντυπωσιακή η Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα
Τοπικά, Πολιτισμός

Εντυπωσιακή η Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Τα γιαουρτογλυκά της άνοιξης

Τα γιαουρτογλυκά της άνοιξης

Ταμείο Ανάκαμψης: Δέκα ελληνικές εταιρείες πήραν 2,5 δις-Τι ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ταμείο Ανάκαμψης: Δέκα ελληνικές εταιρείες πήραν 2,5 δις-Τι ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος