35′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
10′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 600γρ.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα σπιτικά κράκερ με πάπρικα ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να γίνουν μια ζύμη ψιχουλιαστή.
- Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με τον πελτέ και τα ρίχνουμε στη ζύμη.
- Ζυμώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε την πάπρικα.
- Όταν έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας, τη μαζεύουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
- Κόβουμε κράκερ με ένα κουπάτ σε ό,τι σχήμα και σχέδιο θέλουμε.
- Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τα κράκερ.
- Ψήνουμε για 15-18 λεπτά.
gastronomos.gr












