Επτά νεκροί, όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που ταξίδευαν για τη Γαλλία με τουριστικό van, είναι ο τραγικός απολογισμός από το φρικτό δυστύχημα, μετά από μετωπική σύγκρουση, στο χωριό Λαγκόζ, κοντά στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, όπως επιβεβαιώνουν από την πρεσβεία μας στο Βουκουρέστι. Και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, με την κατάσταση του ενός να κρίνεται ως σοβαρή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρουμανική ιστοσελίδα digi24.ro, το δυστύχημα -στο οποίο εμπλέκονται φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που ταξίδευαν οδικώς προς τη Γαλλία- σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο DN6 – E70 στη Ρουμανία.
Όπως μεταδίδουν ρουμανικά Μέσα ενημέρωσης, στο ατύχημα ενεπλάκησαν συνολικά 4 αυτοκίνητα: Ένα φορτηγό, ένα mini bus και ακόμη δύο αυτοκίνητα. Στο μικρό λεωφορείο που φάνηκε ότι συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό, επέβαιναν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που προερχόμενοι από την Ελλάδα μετακινούνταν μέσω του αυτοκινητοδρόμου της Ρουμανίας προς τη Λιόν της Γαλλίας, όπου την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται εναντίον της γαλλικής ομάδας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.
Οι έρευνες των ρουμανικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να αποσαφηνιστούν όλες οι παράμετροι του δυστυχήματος – από τις συνθήκες του δρόμου και την ορατότητα, έως την ταχύτητα των οχημάτων. Νεότερες επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται…
Στις 17:00, μεταβαίνει κλιμάκιο της πρεσβείας στο σημείο του δυστυχήματος, το οποίο βρίσκεται, οδικώς, 7 ώρες, μακριά, από την Ρουμανική πρωτεύουσα.

- Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξανδρειας Ημαθίας Παναγιώτης Γκυρίνης, τρία από τα θύματα ήταν ηλικίας 25 έως 27 ετών και κατάγονται από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ ένα 4ο θύμα έχει καταγωγή από την Πιερία.
ΝΕΟΤΕΡΑ
Από την Έδεσσα νοίκιασαν το μοιραίο βαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, δεν είχαν επαγγελματία οδηγό
Το protothema.gr εντόπισε τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που ενοικίασε το μοιραίο βαν στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.
Το όχημα είχε ενοικιαστεί από εταιρεία στην Έδεσσα. Όπως είναι γνωστό, τα οχήματα αυτά ενοικιάζονται είτε με επαγγελματία οδηγό, είτε χωρίς, οπότε είναι πιο οικονομικά. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οδηγούσαν εκ περιτροπής το βαν.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που νοίκιασε το μοιραίο βαν ήταν στο εξωτερικό όταν ενημερώθηκε για την τραγωδία. Όπως αναφέρει στο protothema.gr επιστρέφει εκτάκτως στην Ελλάδα, συγκλονισμένος από την εξέλιξη της υπόθεσης.
«Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Έφυγαν άδικα επτά παιδιά», δηλώνει χαρακτηριστικά, εμφανώς συντετριμμένος από την απώλεια των νεαρών επιβατών.















