Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Τσικνοπέμπτη: 5 light συνταγές με λίγες θερμίδες για να συνοδεύσεις τα κρεατικά σου

23 Φεβρουαρίου 2022
Τσικνοπέμπτη: 5 light συνταγές με λίγες θερμίδες για να συνοδεύσεις τα κρεατικά σου

Μικρό ή μεγάλο, το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης πλησιάζει και εσύ έχεις δει βρει τι κρέατα θα ετοιμάσεις για εσένα και τους αγαπημένους σου. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τώρα, όμως, σε απασχολεί κάτι άλλο. Πρώτον, με τι ροφήματα θα απογειώσεις τη γεύση των πιάτων σου και δεύτερον με τι να συνοδεύσεις τα κρεατικά σου χωρίς να χαλάσεις τη δίαιτα σου. Είμαστε εδώ για εσένα! Εμείς και 5 ευφάνταστες ιδέες για συνοδευτικά γεμάτα χρώμα και φτωχά σε θερμίδες. Voila! 

Χούμους παντζάρι
(146 θερμίδες / μερίδα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά:

  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 500 γρ. παντζάρι
  • 1/4 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας κύμινο
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Αρχικά, από το προηγούμενο βράδυ αφήνεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό.
  • Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις τα ρεβίθια με το κρεμμύδι. Σκεπάζεις με νερό και βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα.
  • Παράλληλα, σε μία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτεις τα παντζάρια με νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να λιώνουν. Μόλις φθάσουν σε σημείο βρασμού, σβήνεις το μάτι και τα αφήνεις να “ηρεμήσουν”.
  • Καθαρίζεις τα παντζάρια.
  • Σε ένα πολυμηχάνημα ή μπλέντερ, χτυπάς τα παντζάρια, ώστε να αποκτήσουν την υφή πουρέ. Προσθέτεις τα ρεβίθια, το σκόρδο, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το κύμινο. Πολτοποιείς. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο. Μόλις αποκτήσει απαλή υφή και όλα τα υλικά έχουν διαλυθεί, σερβίρεις.

Πατάτες Hasselback με μυρωδικά
(180 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 6 κλασικές μεγάλες πατάτες
  • 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 12 κουτ. της σούπας τυρί τριμμένο με λίγα λιπαρά

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Καθαρίζεις εξωτερικά τις πατάτες σου και αρχίζεις να τις χαράζεις κάθετα, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στον πάτο.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη και το αλάτι. Ανακατεύεις.
  • Αδειάζεις το μείγμα σε ένα σακουλάκι που κλείνει καλά και ρίχνεις μέσα τις πατάτες.
  • Πάνω από τον νεροχύτη της κουζίνας, αρχίζεις να κουνάς το κλειστό σακουλάκι, προκειμένου το μείγμα να εισχωρήσει στις λακκούβες των πατατών σου.
  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνεις προσεκτικά τις πατάτες και ρίχνεις από πάνω το τριμμένο τυρί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, φροντίζοντας μετά το πρώτο τέταρτο να ψεκάσεις με λίγο ελαιόλαδο.

Ντιπ με Καραμελωμένα Κρεμμύδια
(80 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 3 κίτρινα κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 2 κουτ. του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 350 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 220 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • Φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνεις τη μαργαρίνη σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτεις τα κρεμμύδια, ρίχνεις το αλάτι και τη ζάχαρη και σοτάρεις για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας καλά κάθε λίγα λεπτά.
  • “Σβήνεις” με το κρασί και το αφήνεις να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
  • Μετά από περίπου 30 λεπτά, τα κρεμμύδια σου θα έχουν αποκτήσει ένα βαθύ καφέ χρώμα και θα είναι πολύ αρωματικά.
  • Μεταφέρεις τα κρεμμύδια σε ένα ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβεις ακόμα πιο πολύ.
  • Σε ένα μπολάκι, ανακατεύεις το γιαούρτι και το τυρί σε μορφή κρέμας.
  • Προσθέτεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. 
  • Ανακατεύεις απαλά με ένα κουταλάκι.

Μπαλίτσες με Μοτσαρέλα
(220 θερμίδες / μερίδα) 

Υλικά:

  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 σκελίδα πιπέρι καγιέν
  • 1 σκελίδα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για μαρινάρισμα
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 200 γραμμάρια τυρί mozzarella
  • 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτεις το αλεύρι και αμέσως μειώνοντας τη φωτιά, σε μέτρια επίπεδα, ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρει την υφή ζύμης, απομακρύνεις από το μάτι.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνεις να κρυώσει (όχι, όμως, πολύ) για 5 – 7 λεπτά. Προσθέτεις το αυγό, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι. Με μία σπάτουλα, ανακατεύεις προσεκτικά, για να δημιουργηθεί συμπαγής ζύμη.
  • Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις να κρυώσει για μία ώρα.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύεις και ζεσταίνεις τη σάλτσα για μαρινάρισμα, το βαλσάμικο και τη ρίγανη για περίπου 10 λεπτά.
  • Αναμειγνύεις τη σάλτσα, τη ζύμη και τη mozzarella σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Φοράς γάντια και αρχίζεις να δημιουργείς μικρές μπαλίτσες.
  • Σε ένα τηγάνι με καμένο ηλιέλαιο, αρχίζεις να τηγανίζεις τις μπαλίτσες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Τις τοποθετείς σε ένα χαρτί, για να απορροφηθεί το λάδι.

Σκορδάτος πουρές με βούτυρο
(277 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 1,5 κιλό baby πατάτες κομμένες σε κύβους με τη φλούδα τους
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι αριάνι
  • 4 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα, βάζεις τις πατάτες και το σκόρδο με νερό που τα καλύπτει και πρόσθεσε μια κουταλιά αλάτι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγοβράζεις για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτεις το αριάνι και τα ανακατεύεις για δύο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν, αλλά όχι να βράσουν.
  • Σουρώνεις τις πατάτες και τα σκόρδα και τα λιώνεις με το ραβδομπλέντερ ή ειδική κουτάλα.
  • Προσθέτεις το μείγμα βουτύρου και αλατοπίπερο και ανακατεύεις καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

tlife.gr

Προηγούμενο Άρθρο

O πόλεμος των Τράγκα: Ενας πρώην πεζοναύτης ψάχνει ανά τον κόσμο τα μυστικά της κληρονομιάς

Επόμενο Άρθρο

Ο πανελλαδικός χάρτης με τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ. Ποιοι “ακούγονται” για την Ηλεία

Σχετικά Άρθρα

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα
Συνταγες

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα

4 Δεκεμβρίου 2025
Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα
Συνταγες

Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα

3 Δεκεμβρίου 2025
Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι
Συνταγες

Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι

2 Δεκεμβρίου 2025
Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα
Συνταγες

Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα

1 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Δ.Αυγερινοπούλου: Επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων
Τοπικά

Δ.Αυγερινοπούλου: Επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα ζητηθούν πίσω 3,5 δισ. ευρώ – Έρχεται β’ γύρος ερευνών και θερμό φθινόπωρο στη Βουλή
Ελλάδα, Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξέπλυμα επιδοτήσεων μέσω τυχερών παιχνιδιών

5 Δεκεμβρίου 2025
Σχολεία: Πότε λήγει το σχολικό έτος για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – Τέλη Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις
Εκπαίδευση, Ελλάδα

Πανελλήνιες 2026: Συνεχίζεται η υποβολή Δηλώσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις

5 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεία: Αγρότες έκλεισαν την Ε.Ο στο ύψος του Πύργου και των Λεχαινών
Τοπικά

Πατρών-Πύργου: Έκλεισαν τον κόμβο στον Πύργο και πάλι οι αγρότες Ηλείας

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Ο πανελλαδικός χάρτης με τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ. Ποιοι “ακούγονται” για την Ηλεία

Ο πανελλαδικός χάρτης με τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ. Ποιοι "ακούγονται" για την Ηλεία

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία φέρνουν πληθωριστικές πιέσεις – Ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις

Στα ύψη πετρέλαιο, βενζίνες, φυσικό αέριο, νικέλιο, αλουμίνιο και αλεύρι και σιτηρά από την ένταση στην Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία: Γενικευμένη επίθεση από τη Ρωσία – Εκρήξεις σε Κίεβο, Μαριούπολη, Οδησσό

Εισβολή στην Ουκρανία: Γενικευμένη επίθεση από τη Ρωσία – Εκρήξεις σε Κίεβο, Μαριούπολη, Οδησσό

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος